Cum sa iti recompensezi angajatii fara sa maresti salariile si, culmea, ei sa fie mai multumiti asa
top managementbusiness mindsetafaceriangajati
Atunci cand analizam posibilitatea de a ne motiva angajatii, gandul ne fuge imediat la calcule. Natural, ne vine in minte intrebarea: "Cat sa ii pun la salariu?". Consideram ca banii reprezinta un soi de "recompensa suprema", dar ne inselam amarnic.
Expertii in resurse umane spun ca aceasta mentalitate nu ar trebui sa se regaseasca la liderii de succes din secolul 21.
Nu e vorba despre bani si, poate, n-a fost vorba niciodata. Este vorba despre statut, importanta, titulatura, recunoastere.
Oamenii vor sa se simta importanti, iar importanta statutului o depaseste pe cea a banilor
Desi banii sunt mijloc ce ne asigura traiul de zi cu zi si implinirea dorintelor, care ne confera liniste si confort, posibilitatea unor conditii mai bune de viata si asa mai departe, ei nu reprezinta (pentru toata lumea) recompensa ideala in plan profesional.
Ba chiar, majoritatea angajatilor s-ar simti mai apreciati daca li s-ar schimba pozitia in cadrul firmei, nu neaparat si remuneratia.
Altfel suna "director de vanzari" si cu totul diferit "agent de vanzari", nu-i asa?
Pe langa statut, o astfel de pozitie, care poate nu aduce bani mai multi pe moment, constituie element de baza in C.V si un pilon important in construirea carierei in viitor.
Expertii in resurse umane sustin ca au observat un fenomen interesat pe piata muncii de la noi, si nu numai. Atunci cand lanseaza anunturi de angajare, primesc
C.V uri mai bune pentru joburile prezentate ca fiind "de top", cand locul de munca are o titulatura care impune respect si confera statut.
Prin urmare, puteti sa va motivati si recompensati angajatii si aplicand o astfel de strategie, fara a fi nevoie sa suplimentati bugetele de cheltuieli cu salariile.
Cu siguranta, angajatii se vor simti mai apreciati in cadrul organizatiei si, dupa cum stim cu totii, acesta este primul pas care fidelizeaza un salariat. De asemenea, acest aspect il ajuta sa fie mai productiv si eficient la locul sau de munca.