Buna functionare a unei companii depinde intr-o mare masura si de relatia dintre manager si angajati, cei din urma avand permanent nevoia de a se simti apreciati la locul de munca. Potrivit unei zicale din lumea resurselor umane, de cele mai multe ori angajatii nu isi parasesc jobul, ci seful. Asadar, este de recomandat ca in pozitiile de conducere sa ajunga acei lideri care stiu sa formeze in jurul o echipa unita si sa o gestioneze de asa natura incat rezultatele sa fie peste asteptari.
Nu de putine ori se intampla ca angajatii unei companii sa isi piarda interesul pentru ceea ce fac la locul lor de munca. Evident, in aceste conditii productivitatea scade, rezultatele companiei urmand sa fie afectate mai devreme sau mai tarziu. In cele mai multe cazuri, la aceasta problema se ajunge atunci cand angajatul simte ca nu este apreciat pentru ceea ce face si ca munca lui nu este pretuita. Exista cateva metode simple pe care le poti pune in aplicare pentru a evita aceste lucruri si pentru a ii face pe angajati sa simta ca fac parte cu adevarat din echipa!
Comunicarea este o caracteristica extrem de importanta in cazul unui sef, liderii si managerii de succes fiind adevarati maestri ai acestei arte. Un bun sef trebuie sa stie cand si ce sa comunice pentru a impulsiona membrii echipei pe care o conduce si trebuie sa fie disponibil in permanenta pentru discutii. Alege sa vorbesti deschis cu angajatii tai si ofera-le ori de cate ori este posibil informatii despre performantele financiare ale companiei si despre obiectivele pe care le are compania pe termen scurt si lung. Totodata, explica-le ce inseamna toate aceste informatii pentru activitatea lor de zi cu zi si pentru joburile lor.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, angajatii au nevoie sa se simta apreciati la locul de munca. Nu trebuie sa astepti o ocazie speciala pentru a le multumi angajatilor pentru felul in care lucreaza, asa ca ofera feedback ori de cate ori ai ocazia. Totodata, cere si tu la randul tau feedback de la angajatii tai, parerile lor s-ar putea dovedi extrem de utile in multe cazuri. In plus, in acest fel ii vei face sa se simta importanti si auziti!
Perspectivele de dezvoltare personala in cadrul unei companii sunt importante pentru multi dintre cei care aleg sa lucreze intr-un anumit loc. Daca vrei sa fii cu adevarat un sef mai bun nu uita sa oferi fiecarui membru al echipei tale sansa de a deveni mai bun si de a evolua cat mai mult din punct de vedere profesional.
Angajatii pe care ii ai in subordine sunt resursa cea mai importanta pe care o are compania pe care o conduci. Trateaza-ti angajatii cu respect, fii atent la ce li se intampla si la nevoile fiecaruia dintre ei si incearca sa ii ajuti de fiecare data cand ai posibilitatea sa faci acest lucru. Bineinteles, trateaza-i pe toti in mod egal si nu da avantaje doar unora dintre ei. Nu in ultimul rand, nu uita sa ii rasplatesti atunci cand au rezultate foarte bune!
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!