Iar pentru a avea angajati care reusesc sa performeze la locul de munca, trebuie sa le oferi un spatiu in care sa se simta confortabil si sa fie creativi. De la modul in care este organizat biroul si pana la echipamentele pe care le pui la dispozitia angajatilor, iata cum poti obtine spatiul de lucru ideal:
Plantele au numeroase beneficii, mai ales intr-un birou. Studiile au aratat ca plantele ajuta la reducerea stresului, contribuie la cresterea productivitatii, transforma spatiul de lucru intr-unul mai atractiv, reduc oboseala si maresc capacitatea de concentrare a angajatilor. Insa, pe langa aceste beneficii, plantele creeaza impresia unui spatiu natural si imbunatatesc calitatea aerului din interior.
Nu te limita doar la cateva plante puse pe birou. Poti crea chiar si un colt verde pentru relaxare, cu multe plante si pereti verzi acoperiti cu licheni. Nu uita nici de lumina naturala, care ar trebui sa se regaseasca in fiecare spatiu de lucru. Aceasta reduce stresul si mareste capacitatea de concentrare.
Un spatiu de lucru bine dotat va usura munca angajatilor. Incepe cu lucrurile de baza, precum produsele de papetarie si seturile faber castell, care contin stilouri, pixuri si articole de birou de calitate. Doteaza biroul cu imprimanta, laptopuri performante care sa nu ingreuneze munca angajatilor, videoproiector pentru sedinte si prezentari si alte echipamente necesare.
Pe langa spatiul de lucru, nu uita nici de alte zone ale biroului. Ar fi util ca, in bucatarie, angajatii sa gaseasca toate ustensilele de care au nevoie, dar si lucruri extra, precum un cos cu fructe sau cutii cu bomboane si gustari. Daca vrei sa mergi un pas mai departe, poti crea si o sala de relaxare dotata cu o masa de biliard sau console de joc, unde angajatii se pot relaxa in pauza sau dupa munca.
Fiecare persoana in parte performeaza mai bine la anumite ore, intr-un birou open space unde poate comunica cu ceilalti colegi sau intr-un spatiu cat mai retras, unde se poate concentra mai bine. Asigura-te nu doar ca ai un spatiu de lucru bine organizat, dar si ca le oferi angajatilor posibilitatea de a-si crea propriul program sau de a lucra remote.
Acest factor este cu atat mai important in cazul angajatilor care au copii mici si, de multe ori, trebuie sa isi dea peste cap programul de lucru, dar si in al acelor angajati care simt ca performeaza mai bine cand lucreaza de acasa. In acest sens, poti stabili macar o zi pe saptamana cand angajatii pot lucra de acasa. Acestia se vor simti mai multumiti cu locul de munca, mai fericiti si se vor implica activ pentru a-si indeplini obiectivele.
Crearea conditiilor de lucru potrivite reprezinta o investitie majora pentru a avea angajatii fericiti, loiali si productivi. Reorganizarea spatiului, dotarea cu toate echipamentele necesare, dar si cu spatii de relaxare si oferirea de beneficii extra sunt doar cateva dintre aspectele pe care orice angajator ar trebui sa le aiba in vedere.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212