Construirea unui CV care sa iti dea mai multe sanse de a obtine un loc de munca pe care ti-l doresti este o misiune care da de multe ori batai de cap. Inca de la bun inceput trebuie sa pornesti cu ideea ca un specialist in resurse umane va parcurge CV-ul tau in numai cateva zeci de secunde. Asadar, doar atat ai la dispozitie pentru a impresiona un recrutor prin intermediul CV-ului pe care i-l trimiti! Uite trei sfaturi pe care ar fi bine sa le iei in considerare daca iti doresti ca CV-ul tau sa devina mai vizibil in ochii specialistilor!
Cei mai multi dintre recrutori petrec aproximativ 25 de secunde pentru a parcurge CV-ul unui candidat. Este recomandat ca CV-ul tau sa pastreze o simplitate a ideilor transpuse pentru a putea fi usor de urmarit. In plus, alege intotdeauna un format simplu, in special daca creativitatea nu este punctul tau forte. Cei mai multi angajatori iti vor cere un CV in format Microsoft Word sau PDF, asa ca asigura-te ca nu trimiti un document intr-un format care sa nu poata fi citit!
Pentru a spori sansele ca CV-ul tau sa fie vazut de specialistii in resurse umane este recomandat sa introduci cuvinte cheie care sunt relevante pentru experienta ta si pentru postul pentru care aplici!
Ia in calcul inca de la inceput faptul ca recrutorilor nu le sunt deloc pe plac candidatii care scriu adevarate compuneri in CV-urile lor. Asadar, evita textele prea lungi, informatiile nerelevante si nestructurate! CV-ul trebuie sa fie succint, niciun recrutor nu va trece prin cinci pagini pentru a descoperi acele cateva informatii care sunt relevante pentru el.
Retine faptul ca CV-ul depus ar fi bine sa fie structurat in asa fel incat sa scoata in evidenta abilitatile care sunt relevante pentru postul pentru care aplici. In cazul in care obisnuiesti sa aplici pentru posturi diferite, este de preferat sa iti adaptezi CV-ul in functie de fiecare pozitie pentru care aplici.
Greselile gramaticale sau de ortografie sunt de neiertat in cele mai multe dintre cazuri, niciun recrutor nu isi doreste sa angajeze un om care nu acorda atentie acestor aspecte elementare. Inainte de a trimite un CV asigura-te asadar ca nu ai mancat nicio litera sau ca nu ai alte greseli. Poti apela si la un prieten pentru acest lucru, fiind la prima lectura a textului lui ii va fi mult mai usor sa descopere greselile.
Ultimele NOUTATI
Craciun low-cost: sfaturi geniale pentru cadouri si mese festive pe buget redus
De ce nu trebuie sa pui gelatina in piftie cat timp zeama este fierbinte – greseala care o face tulbure
Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii