Te gandesti cu groaza la intrebarile care iti vor fi puse in cadrul interviului de angajare pentru postul pe care ti-l doresti de atata vreme?! Nu ai cum sa ii citesti gandurile recrutorului, insa sunt cateva intrebari despre care poti sa fii sigur ca le vei auzi de-a lungul interviului. Nu sunt intrebari dificile, insa trebuie sa stii cum sa formulezi raspunsul pentru a te putea evidentia in comparatie cu ceilalti candidati.
Uite trei dintre cele mai frecvente intrebari care iti pot fi puse in cadrul unui interviu de angajare:
Intrebarea poate parea una simpla, insa fereste-te sa dai un raspuns generic. Daca ceea ce spui se poate aplica si in cazul oricarei alte companii sau daca raspunsul tau te va face sa semeni cu ceilalti candidati care au aplicat pentru acelasi post, atunci vei pierde o sansa de a iesi in evidenta.
Incearca sa faci cercetari cu privire la activitatea companiei si adu in discutie un aspect unic al acesteia. Sau poti aduce in discutie felul in care ai urmarit compania cum a crescut si s-a schimbat de-a lungul anilor. Totodata, poti vorbi despre oportunitatile de crestere ale companiei si modul in care vei putea contribui la aceasta crestere.
Daca ai primit aceasta intrebare, poti sa fii sigur ca recrutorul nu vrea doar sa afle cate ceva despre trecutul tau. Mai degraba, el vrea sa vada ca tu intelegi problemele si provocarile cu care se confrunta compania sau departamentul in care vei lucra, precum si modul in care te vei integra in organizatie.
Citeste cu atentie descrierea postului pentru care ai aplicat, fa cercetari despre activitatea companiei si asigura-te ca esti atent la prima etapa a interviurilor pentru a intelege motivul pentru care compania cauta sa angajeze pe cineva. Apoi, fa o conexiune intre abilitatile si experienta pe care o ai tu si nevoile companiei, scotand in evidenta modul in care vei putea ajuta organizatia sa creasca si sa isi atinga obiectivele.
Este o intrebare destul de dificila, intr-adevar, si poti sa fii sigur ca o vei auzi mai devreme sau mai tarziu in cadrul interviului. In primul rand, pastreaza o atitudine pozitiva, nu te va ajuta cu nimic daca esti negativist cu privire la actualul angajator. Indiferent de situatia in care te regasesti la actualul loc de munca, incearca sa prezinti lucrurile in asa fel incat sa arati ca esti dornic sa accepti oportunitati noi. Scoate in evidenta faptul ca postul pentru care ai aplicat este mai potrivit pentru tine, experienta ta putandu-te ajuta sa contribui la cresterea companiei la care vrei sa lucrezi.
Citeste si: Cum sa-ti scrii corect CV-ul: cat de lung trebuie sa fie si ce trebuie subliniat
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si