De aceea, tot mai multe companii - fie mici sau mari - organizeaza, cel putin o data pe an, un teambuilding - un proiect util pentru orice manager care doreste sa aiba angajati fericiti. Si, ca orice proiect, el are cativa pasi esentiali:
Cand vine vorba despre organizarea unui teambuilding, una dintre principalele provocari este data de alegerea locatiei potrivite pentru un numar mare de persoane. Ideal este sa alegi o zona in care nu ati mai fost si in care sunt cateva obiective turistice pe care le puteti vizita atunci cand incheiati activitatile de teambuilding. In cazul in care nu sunt foarte multe atractii turistice, asigura-te ca locatia ofera o zona de agrement: un parc de aventura, un loc pentru escalada, rafting sau alte astfel de sporturi. De asemenea, ideal este sa dispuneti de spatii generoase in care sa desfasurati activitatile de teambuilding, atat indoor, cat si outdoor.
Tine cont si de „vecinii” de cazare. Inchiriaza o pensiune sau o cabana doar pentru voi, astfel incat in spatiul de cazare sa nu mai fie si alte persoane. Acesta este unul din cele mai importante lucruri atunci cand iti doresti ca teambuildingul sa fie unul reusit.
Odata ce ai gasit locatia potrivita, urmatoarea provocare tine de alegerea jocurilor de grup. Din fericire, exista o gama variata de activitati pentru teambuilding. Important este sa stii care vrei sa fie scopul lor. Vrei sa incurajezi comunicarea deschisa intre departamente, sa evidentiezi abilitatile si competentele fiecarui membru in parte, sa cresti stima de sine si increderea grupului, sa cresti productivitatea si eficienta in echipa. In functie de scopul pe care vrei sa il aiba teambuildingul, alege apoi si activitatile potrivite. Poti angaja traineri speciali sau exercitiile pot fi ghidate de managerii firmei.
Activitatile alese trebuie sa fie unele echilibrate. Sa fie distractive, dar nu foarte solicitante. Pe toata perioada de desfasurare a team buildingului, este important sa mentii concentrarea participantilor in cadrul activitatilor. Astfel, ele nu trebuie sa fie plictisitoare, neinteresante, prea usoare sau foarte emotionale. Ideal este sa poată antrena in aceeasi masura mintea, focusul, dar si empatia, increderea, deschiderea, astfel incat evenimentul sa nu fie nici foarte frivol, nici foarte solicitant, ci sa pastreze scopul pentru care a fost organizat.
De asemenea, o zi intreaga de aplicat strategii si tot felul de activitati care au scos participantii din zona lor de confort si i-au adus in fata unor experiente noi merita incheiata cu un party si cateva momente de relaxare. Asa ca, dupa activitatile de teambuilding, ideal este ca participantii sa aiba cateva ore - program de voie, in care sa se odihneasca, sa viziteze obiectivele din zona, sa se plimbe, sa faca ceea ce isi doresc.
Pentru a afla daca scopul teambuildingului a fost atins, ideal este sa ceri parerea participantilor. Este importanta ca fiecare teambuilding sa fie urmat de un proces de feedback. Stabileste cateva intrebari si organizeaza-le intr-un formular scurt. Il poti oferi in cadrul unei sedinte in care sa discutati 15-30 de minute despre aspectele pozitive ale teambuildingului, ce a mers bine si ce nu, lucrurile care pot fi imbunatatite pe viitor, dar si ce a lipsit din teambuilding si ce a fost cu adevarat util.
In final, stim ca teambuildingul va fi un eveniment distractiv si reusit pentru toti participantii, atat timp cat cel care il organizeaza se va preocupa din timp de toti acesti pasi si va tine cont de fiecare membru in parte.
Ultimele NOUTATI
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!