Impresia lasata angajatorului in cadrul interviului de angajare este extrem de importanta pentru sansele tale de a obtine locul de munca pe care ti-l doresti! Recrutorii apeleaza in general la o serie de intrebari clasice in timpul interviului de angajare pentru a afla care sunt punctele tale forte si pentru a isi da seama daca merita sa te angajeze sau nu. Raspunsurile potrivite la anumite intrebari te-ar putea aduce mult mai aproape de job-ul visat, in timp ce anumite greseli banale ti-ar putea spulbera intr-o clipa sansele de a obtine postul.
Prin intermediul acestei intrebari de interviu, recrutorii isi doresc sa afle in primul si primul rand care sunt nemultumirile pe care le ai la adresa fostului angajator. In acelasi timp, recrutorul incearca prin aceasta intrebare sa afle informatii despre companiile concurente de pe piata. Afland asemenea informatii, o companie va intelege mai bine care sunt practicile care ii nemultumesc in general pe angajati si care sunt metodele prin care isi poate pastra angajatii mai mult in companie. Raspunde cu atentie la aceasta intrebare, un raspuns aparent banal te-ar putea indeparta complet de obtinerea postului dorit!
Renuntarea la un loc de munca vine la pachet de cele mai multe ori cu o serie intreaga de emotii negative. Bineinteles, in cazul in care ti-ai dat demisia de la fostul job, angajatorul doreste sa isi dea seama care sunt motivele care te-au facut sa iei o decizie atat de drastica.
Specialistii platformei eJobs recomanda celor care isi cauta un nou loc de munca sa fie onesti in aceasta privinta si sa vorbeasca deschis despre nemultumirile lor cu privire la fosta companie pentru care au lucrat. Totusi, este de preferat sa nu expui in fata noului angajator chiar foarte multe plangeri. In viziunea celor mai multi recrutori, un angajat cu foarte multe nemultumiri reprezinta un factor de risc in privinta moralului celorlalti angajati din companie.
Multi specialisti in recrutare recomanda celor aflati in cautarea unui loc de munca sa se concentreze asupra aspectelor ce tin de cresterea profesionala si personala atunci cand sunt pusi in fata acestei intrebari. Spre exemplu, poti spune ca iti doresti o schimbare in cariera sau un post care sa iti ofere mai multe responsabilitati si sansa de a dobandi noi abilitati. Evident insa, raspunsul trebuie sa fie unul concret si sincer, fara exagerari de niciun fel.
Este de preferat, de asemenea, sa iti intaresti raspunsul prin oferirea unor exemple concrete. In acest fel, recrutorul va putea intelege mai bine ce ti-a lipsit la fostul loc de munca si care au fost nemultumirile ce te-au facut sa iti dai demisia sau sa iti cauti un nou job.
Citeste si: Cum sa scapi de teama de a reveni la birou, dupa aproape doi ani petrecuti muncind acasa: sfaturi de la terapeuti renumiti
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!