Impresia lasata angajatorului in cadrul interviului de angajare este extrem de importanta pentru sansele tale de a obtine locul de munca pe care ti-l doresti! Recrutorii apeleaza in general la o serie de intrebari clasice in timpul interviului de angajare pentru a afla care sunt punctele tale forte si pentru a isi da seama daca merita sa te angajeze sau nu. Raspunsurile potrivite la anumite intrebari te-ar putea aduce mult mai aproape de job-ul visat, in timp ce anumite greseli banale ti-ar putea spulbera intr-o clipa sansele de a obtine postul.
Prin intermediul acestei intrebari de interviu, recrutorii isi doresc sa afle in primul si primul rand care sunt nemultumirile pe care le ai la adresa fostului angajator. In acelasi timp, recrutorul incearca prin aceasta intrebare sa afle informatii despre companiile concurente de pe piata. Afland asemenea informatii, o companie va intelege mai bine care sunt practicile care ii nemultumesc in general pe angajati si care sunt metodele prin care isi poate pastra angajatii mai mult in companie. Raspunde cu atentie la aceasta intrebare, un raspuns aparent banal te-ar putea indeparta complet de obtinerea postului dorit!
Renuntarea la un loc de munca vine la pachet de cele mai multe ori cu o serie intreaga de emotii negative. Bineinteles, in cazul in care ti-ai dat demisia de la fostul job, angajatorul doreste sa isi dea seama care sunt motivele care te-au facut sa iei o decizie atat de drastica.
Specialistii platformei eJobs recomanda celor care isi cauta un nou loc de munca sa fie onesti in aceasta privinta si sa vorbeasca deschis despre nemultumirile lor cu privire la fosta companie pentru care au lucrat. Totusi, este de preferat sa nu expui in fata noului angajator chiar foarte multe plangeri. In viziunea celor mai multi recrutori, un angajat cu foarte multe nemultumiri reprezinta un factor de risc in privinta moralului celorlalti angajati din companie.
Multi specialisti in recrutare recomanda celor aflati in cautarea unui loc de munca sa se concentreze asupra aspectelor ce tin de cresterea profesionala si personala atunci cand sunt pusi in fata acestei intrebari. Spre exemplu, poti spune ca iti doresti o schimbare in cariera sau un post care sa iti ofere mai multe responsabilitati si sansa de a dobandi noi abilitati. Evident insa, raspunsul trebuie sa fie unul concret si sincer, fara exagerari de niciun fel.
Este de preferat, de asemenea, sa iti intaresti raspunsul prin oferirea unor exemple concrete. In acest fel, recrutorul va putea intelege mai bine ce ti-a lipsit la fostul loc de munca si care au fost nemultumirile ce te-au facut sa iti dai demisia sau sa iti cauti un nou job.
Citeste si: Cum sa scapi de teama de a reveni la birou, dupa aproape doi ani petrecuti muncind acasa: sfaturi de la terapeuti renumiti
Ultimele NOUTATI
Salariul unui inginer in Romania: cat de bine sunt platiti inginerii, in functie de experienta
Majorare alocatii copii. S-a decis! Cand intra mai multi bani in contul parintilor si cat vor primi in plus
Seful BNR, avertisment despre majorarile salariale din sectorul privat: Suntem pentru cresteri salariale, dar datele sunt decorelate cu productivitatea
Ghidul soferului. Ce sa faci cand martorul de bord al presiunii in pneuri se aprinde
Partenerii nostri
CONDITII cumul pensie cu salariu. Pasi de urmat si documente necesare
Modificarea unei norme intregi de lucru in fractiune de norma. MODEL act aditional
Te-ar putea interesa si
Seful BNR, avertisment despre majorarile salariale din sectorul privat: Suntem pentru cresteri salariale, dar datele sunt decorelate cu productivitatea