CV-ul a fost considerat intotdeauna documentul ce iti poate oferi o sansa importanta de a obtine locul de munca pe care ti-l doresti. Un CV redactat corect si o experienta de lucru relevanta nu mai sunt suficiente in ziua de astazi pentru a obtine job-ul la care visezi. Intr-adevar, toti avem un CV pe care il trimitem atunci cand suntem interesati de un job disponibil, insa trebuie sa spunem ca recrutorii si companiile pun mai putin accent in vremurile actuale pe CV-uri atunci cand cauta candidatii ideali pentru un anumit post.
In conditiile in care CV-ul nu mai este atat de important pentru recrutori si pentru companii in ziua de astazi, nu putini sunt cei care se intreaba, pe buna dreptate, care sunt criteriile pe care se bazeaza angajatorii atunci cand selecteaza candidatii pentru un job vacant. Trebuie sa stiti ca exista cateva lucruri care pot cantari mai greu decat CV-ul in decizia unei companii de a iti oferi locul de munca pentru care ai aplicat!
Toti suntem prezenti mai mult sau mai putin in mediul online in ziua de astazi. Nu este de mirare asadar ca cei mai multi dintre recrutori verifica prezenta din mediul online a candidatilor care prezinta interes pentru ei! Asigura-te ca prezenta ta pe retelele de socializare este una profesionista.
Profilul de LinkedIn al unui candidat devine din ce in ce mai relevant pentru recrutori si companii si in tara noastra in prezent, asa ca asigura-te ca informatiile de acolo sunt updatate si corecte. Vorbim practic despre un CV online, o carte de vizita a ta la care angajatorii pot ajunge in orice clipa!
Specialistii in resurse umane sunt prezenti pe aceasta retea de socializare, cautand intotdeauna candidatii ideali pentru posturile vacante din companiile pentru care muncesc. In plus, LinkedIn nu trebuie privit doar ca un simplu CV online, aceasta retea dandu-ti posibilitatea de a te inscrie in diverse grupuri de specialitate sau de a crea conexiuni cu oamenii din industria in care activezi.
In ziua de astazi, oricine poate scrie in mediul online, avand la dispozitie o sumedenie de instrumente in acest sens. Fie ca vorbim despre un profil public pe o retea de socializare, fie ca vorbim despre un blog sau un site propriu de prezentare, ai sansa de a iti publica opiniile personale referitoare la diverse subiecte de interes din domeniul in care activezi. Recrutorii sau companiile din industria ta te pot gasi cu usurinta astfel, putandu-si forma o opinie cu privire la abilitatile tale fara ca macar sa aiba nevoie de un CV.
Poti avea un avantaj important in incercarea de a obtine un anumit loc de munca in cazul in care cunosti pe cineva in interiorul companiei de care esti interesat. Daca acea persoana are incredere in abilitatile tale si te recomanda superiorilor, exista o sansa foarte mare sa ajungi la un interviu de angajare pentru postul pe care ti-l doresti! Asadar, networking-ul va ramane intotdeauna important, nu se stie niciodata cine iti poate pune o vorba buna care sa te ajute sa obtii un job.
Citeste si: In plina pandemie, romanii isi dau demisia fara macar sa aiba vreo alta promisiune de job
Ultimele NOUTATI
Profesia platita cu 15.000 de lei in mana, in Romania. Facultatea nu e obligatorie!
Cele mai dificile intrebari intr-un interviu de angajare si cum sa raspunzi corect
Catastrofa milionarilor: Cum a sters Marea Criza din 1929 averile elitei si a schimbat lumea pentru totdeauna
Primele afaceri ale magnatului Elon Musk: putini stiu ca a pornit de la zero si s-a nascut intr-o familie obisnuita
De ce sa alegi sisteme de securitate video pentru afacerea ta?
Partenerii nostri
Concediul de ingrijitor suspenda contractul de munca? Specialistii explica
Ministrul Muncii: ne dorim o colaborare stransa intre angajatori, sistemul educational si ANOFM
Indemnizatie LUNARA de solidaritate pentru pensionarii cu handicap grav si handicap accentuat
Noi clarificari privind normele de aplicare ale Codului fiscal
Noutati privind Declaratia unica precompletata: masuri aprobate de Guvern
RO e-Transport: Sanctiuni suspendate pana in martie 2025 si schimbari la confiscarea bunurilor
Te-ar putea interesa si
Cele mai dificile intrebari intr-un interviu de angajare si cum sa raspunzi corect
Catastrofa milionarilor: Cum a sters Marea Criza din 1929 averile elitei si a schimbat lumea pentru totdeauna