Model CV de angajare 2021 - CV Europass sau Standard pentru a spori sansele de angajare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Model CV de angajare 2021 - CV Europass sau Standard pentru a spori sansele de angajare
Ce tip de CV alegem si cum il redactam pentru a avea sanse cat mai mari de angajare
de Adrian Somai la 19 Dec. 2019
Urmareste-ne pe Google News
curriculum vitaecv angajarecv standardcv europasscompletare cvredactare cvcv perfectinterviu angajare

Nu stii inca ce tip de CV ti se potriveste si ce model CV iti sporeste sansele de angajare? Ei bine, ca sa ai sanse maxime in obtinerea locului de munca pe care ti-l doresti, trebuie sa stii ca un CV nu e greu de redactat. Trebuie doar sa respecti cateva reguli redactare CV care iti vor pune in evidenta calitatile si il vor determina pe angajator sa te aleaga pe tine, dintre toti ceilalti candidati.

Model CV 2021


Atunci cand iti doresti un nou loc de munca, primul obiectiv pe care trebuie sa il bifezi este acela de a ajunge fata in fata cu angajatorul la un interviu. Insa, pana la a ajunge in acest punct este nevoie de un tip de CV care sa il convinga pe angajator ca tu esti persoana de care compania are nevoie. Pana sa ajungi sa discuti fata in fata cu angajatorul, acesta va fi interesat in primul rand de ceea ce se regaseste in CV-ul tau. Practic, acest curriculum vitae joaca rolul unei carti de vizita prin care angajatorul isi poate da seama rapid daca tu esti omul potrivit pentru un anumit job.

Completarea unui curriculum vitae nu este atat de simpla precum ar putea parea la prima vedere, in special in zilele noastre cand exista atat de multe modele care mai mult ne dau peste cap decat sa ne ajute. Statisticile arata ca un angajator nu se uita pe un CV mai mult de zece secunde, ceea ce inseamna ca CV-ul tau trebuie sa fie extrem de bine formulat si structurat astfel incat sa atraga atentia celui care il studiaza. Un curriculum vitae corect completat trebuie sa ii arate angajatorului parcursul tau profesional de pana la acel moment, scotand in evidenta totodata si abilitatile si calificarile care te fac candidatul ideal pentru jobul la care ai aplicat. 
 
Studiile ne arata ca multi dintre candidatii interesati de anumite joburi nu pun pret deloc pe completarea CV-ului, mergand pe ideea ca interviul este cel mai important. Insa, cum sa se ajunga la interviu daca CV-ul nu este unul bun, care sa ii capteze atentia celui care il studiaza?! In aceste conditii, completarea corecta a unui curriculum vitae a devenit vitala pentru cei care isi doresc sa obtina un nou job. Fie ca vorbim despre un curriculum vitae clasic, fie ca vorbim despre un CV Europass, redactarea lui este un pas esential in procesul de angajare. 
 

Ce este un CV si de ce este el atat de important? 

 
Denumirea de CV vine de la abrevierea sintagmei latinesti „curriculum vitae”, care inseamna „program de viata”. Un CV bine facut este un document nici prea scurt, dar nici prea lung, de una sau doua pagini, care sa arate angajatorului cine esti. Practic, CV-ul ii arata angajatorului studiile pe care le ai, experienta profesionala acumulata de-a lungul carierei, respectiv abilitatile si deprinderile care te recomanda pentru jobul la care ai aplicat. 
 
Scopul principal al unui CV este, bineinteles, obtinerea unui interviu de angajare. Daca CV-ul tau este bine facut, acesta te va ajuta sa iesi in evidenta in ochii angajatorului, dandu-ti astfel mai multe sanse de a ajunge fata in fata cu acesta. In functie de atractivitatea pe piata muncii a unei companii, numarul CV-urilor primite pentru un post scos la concurs poate varia de la cateva sute la cateva mii. In aceste conditii, este esential pentru un angajator sa poata face o selectie prin intermediul CV-urilor primite. 
 

Tipuri de CV-uri – care este cel mai cautat? 

 
CV-ul cronologic este cel mai des intalnit CV si totodata si cel mai cautat de angajatori. Acest tip de CV evidentiaza parcursul pe care l-ai avut in cariera, fiind mentionate posturile pe care le-ai avut, enumerate in ordine cronologica inversa, de la cel mai recent la cel mai vechi. In acest fel, angajatorii isi pot da seama extrem de rapid care a fost evolutia ta pe campul muncii! 
 
CV-ul functional este intalnit destul de des in domeniul IT, acolo unde candidatii la un job isi doresc sa scoata in evidenta abilitatile si competentele pe care le au. De asemenea, acest tip de curriculum vitae este preferat si de cei care nu au o experienta prea mare pe campul muncii, punand astfel accent pe competente. 
 
CV-ul combinat este practic un mix intre cele doua tipuri de CV mentionate in randurile anterioare. Candidatul incepe acest tip de CV prin mentionarea abilitatilor si competentelor dobandite de-a lungul vremii, continuand cu enumerarea in ordine cronologica a locurilor de munca pe care le-a avut de-a lungul carierei. Desi la prima vedere poate parea un CV complet si ideal, acest tip de curriculum vitae are si un mare dezavantaj. Fiind mentionate atat de multe lucruri, CV-ul se va lungi cel mai probabil pe mai mult de doua pagini, niciun angajator neavand timpul necesar pentru a il parcurge complet. 
 
Mini CV-ul este un tip de CV mai rar intalnit pe la noi, reprezentand, asa cum ii spune si numele, un model foarte scurt de CV. De obicei, acest tip de CV este doar o formalitate pentru angajator, intalnita de cele mai multe ori in cazul in care esti angajat pe baza unei recomandari. 
 

CV personalizat sau CV standard in 2021? 

Aceasta este una dintre cele mai des intalnite intrebari atunci cand vine vorba despre redactarea unui curriculum vitae. CV-ul standard este acel CV pe care il trimiti de fiecare data cand aplici la un nou job, in timp ce CV-ul personalizat sau tintit este acel CV pe care il redactezi special pentru un anume job. Recomandarea specialistilor este ca fiecare CV pe care il trimiti angajatorilor sa fie unul personalizat. Desigur, pentru o persoana fara o experienta prea mare pe campul muncii, CV-ul standard este singura varianta pe care se poate baza! 
 
Un CV personalizat are marele avantaj de a raspunde cat mai bine cerintelor formulate de angajator in anuntul de angajare. In functie de compania si postul pentru care aplici, cerintele pot fi diferite. De asemenea, un curriculum vitae personalizat ii arata angajatorului ca interesul tau pentru a lucra in acea companie este mare, ceea ce iti poate aduce un punct in plus. In cazul in care vorbim despre o functie de conducere in cadrul unei companii, un CV personalizat este mai mult decat indicat! 

Descarca acum Model CV standard document editabil.
 

Cum ar trebui sa arate un CV standard in 2021? 

 
CV-ul standard este cel mai usor model de CV pe care poti sa il completezi. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie sau daca iti doresti ca CV-ul tau sa fie unul scurt si la obiect, mergi pe mana acestui tip de curriculum vitae standard. Un astfel de CV are rolul de a ii arata angajatorului in primul rand experienta si abilitatile pe care le are candidatul care aplica la un anumit job. CV-ul standard este cel mai indicat in cazul studentilor care nu au niciun fel de experienta pe campul muncii sau in cazul celor care nu aplica pentru posturi importante. 
 
Un curriculum vitae standard are la baza un schelet concis si bine pus la punct, care te ajuta in procesul de redactare. Mai intai vom regasi in acest model de CV datele personale ale candidatului: nume, data si locul nasterii, adresa, nationalitate, stare civila, adresa de e-mail si numar de telefon. Apoi avem sectiunea de experienta profesionala, acolo unde candidatul va mentiona in mod cronologic locurile de munca pe care le-a avut de-a lungul carierei sale. 
 
Partea a doua a unui CV standard continua cu sectiunea care face referire la studiile pe care le-a urmat candidatul, aici fiind mentionate cele mai importante dintre acestea. In continuare, candidatul poate mentiona care sunt limbile straine pe care le cunoaste si alte competente pe care le detine (spre exemplu, cele digitale). In cele din urma, CV-ul se incheie cu mentionarea optionala a altor aptitudini sau a unor eventuale hobby-uri pe care le are candidatul.  
 

Cum completam un CV Europass in 2021? 


 
Asa cum spuneam si mai devreme, CV-ul Europass sau CV-ul european este cel mai des intalnit model de curriculum vitae, fiind chiar solicitat in mod expres de anumite companii. Acest model de CV a aparut in 2004, atunci cand Uniunea Europeana a lansat o platforma comuna de prezentare a calificarilor si a competentelor. Astfel, acest tip de curriculum vitae este recunoscut in orice tara membra a Uniunii Europene. CV-ul Europass este ceva mai complex decat cel standard, punand accent mai mult pe experienta candidatului si pe auto-evaluarea acestuia. 
 
Completarea CV-ului Europass incepe cu mentionarea unor informatii personale precum numele candidatului, nationalitatea, data nasterii, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail la care poate fi contactat. Apoi avem o rubrica in care candidatul trebuie sa specifice care este locul de munca vizat sau domeniul ocupational pe care si-l doreste. 
 
In continuare urmeaza cele doua sectiuni importante ale CV-ului european si anume „Experienta Profesionala” si „Educatie si Formare”. Candidatul trebuie sa specifice in ordine cronologica inversa companiile pentru care a lucrat pana la acel moment si posturile pe care le-a ocupat. De asemenea, este nevoie de o scurta descriere a activitatii desfasurate pentru acele posturi ocupate. Apoi, in cea de-a doua sectiune, candidatul trebuie sa mentioneze tot in ordine cronologica inversa cele mai importante institutii de invatamant a caror cursuri le-a urmat. 
 
In cele din urma, CV-ul Europass se termina cu o rubrica destul de complexa dedicata competentelor candidatului. Mai intai, candidatul trebuie sa isi auto-evalueze nivelul de intelegere, vorbire si scriere a limbilor straine cunoscute, notandu-si astfel nivelul incepand de la A1 (utilizator elementar) pana la C2 (utilizator experimentat). In continuare, candidatul poate mentiona mai multe competente, incepand de la cele de comunicare si organizationale pana la cele informatice sau de conducere. 

Descarca aici Model Cv Europass varianta editabila doc.
 
 

Reguli de respectat atunci cand redactam un CV 

 
Un curriculum vitae trebuie sa fie o prezentare scurta si concisa a candidatului, care sa il convinga pe angajator ca are in fata un candidat perfect pentru cerintele postului scos la concurs. In aceste conditii, atunci cand redactati un CV nu trebuie sa va lungiti deloc pentru ca un angajator nu va avea timpul necesar pentru a studia trei sau mai multe pagini ale unui CV. 
 
Atentia la detalii este extrem de importanta atunci cand redactati un curriculum vitae. Orice angajator va aprecia in mod pozitiv un CV care arata si care este structurat bine. Asadar, mare atentie atat la fonturile si alinierile folosite, cat si la spatiile lasate intre randuri si sectiuni. De asemenea, un CV bine pus la punct nu are voie sa contina niciun fel de greseala lexicala sau gramaticala. 
 
Atunci cand redactezi un CV nu trebuie sa te gandesti ca este nevoie obligatoriu sa impresionezi angajatorul prin cele scrise. Informatiile oferite in curriculum vitae trebuie sa fie reale in primul si primul rand! Gandeste-te numai cum ar fi sa ajungi in situatia de a fi intrebat ceva despre care nu ai niciun fel de cunostinte! 
 
De cele mai multe ori, CV-urile sunt insotite si de o poza a candidatului. In cazul in care aceasta poza este ceruta, este recomandat ca tinuta candidatului sa fie una office, iar zambetul acestuia sa fie discret. Asa cum va puteti imagina, o poza facuta intr-o cafenea sau in parc nu va transmite angajatorului ca are in fata un CV al unui candidat profesionist. 
 
In cele din urma, nu uita sa actualizezi CV-ul inainte de a aplica la un nou job. De multe ori, candidatii trimit acelasi CV angajatorilor pentru ani la rand, uitand sa isi actualizeze informatiile de contact sau experienta profesionala.  
 

Speram ca informatiile ti-au fost de folos si ai gasit un model CV 2021 potrivit pentru tine. Succes!


 
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Cumperi impulsiv in perioada reducerilor? Vezi ce secrete psihologice ascund etichetele rosii
Ultimele stiri economice

Cumperi impulsiv in perioada reducerilor? Vezi ce secrete psihologice ascund etichetele rosii

today08 Nov. 2024
5 semne ca meriti o marire de salariu
Companii

5 semne ca meriti o marire de salariu

today08 Nov. 2024
Profesia platita cu 15.000 de lei in mana, in Romania. Facultatea nu e obligatorie!
Companii

Profesia platita cu 15.000 de lei in mana, in Romania. Facultatea nu e obligatorie!

today08 Nov. 2024
Concedieri masive! O mare fabrica da afara aproape 5.000 de oameni dintr-un foc
Companii

Concedieri masive! O mare fabrica da afara aproape 5.000 de oameni dintr-un foc

today08 Nov. 2024
Cele mai dificile intrebari intr-un interviu de angajare si cum sa raspunzi corect
Companii

Cele mai dificile intrebari intr-un interviu de angajare si cum sa raspunzi corect

today08 Nov. 2024
Catastrofa milionarilor: Cum a sters Marea Criza din 1929 averile elitei si a schimbat lumea pentru totdeauna
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Catastrofa milionarilor: Cum a sters Marea Criza din 1929 averile elitei si a schimbat lumea pentru totdeauna

today08 Nov. 2024
Primele afaceri ale magnatului Elon Musk: putini stiu ca a pornit de la zero si s-a nascut intr-o familie obisnuita
Afla...

Primele afaceri ale magnatului Elon Musk: putini stiu ca a pornit de la zero si s-a nascut intr-o familie obisnuita

today08 Nov. 2024
De ce sa alegi sisteme de securitate video pentru afacerea ta?
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

De ce sa alegi sisteme de securitate video pentru afacerea ta?

today08 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Profesia platita cu 15.000 de lei in mana, in Romania. Facultatea nu e obligatorie!
Companii

Profesia platita cu 15.000 de lei in mana, in Romania. Facultatea nu e obligatorie!

today08 Nov. 2024
Concedieri masive! O mare fabrica da afara aproape 5.000 de oameni dintr-un foc
Companii

Concedieri masive! O mare fabrica da afara aproape 5.000 de oameni dintr-un foc

today08 Nov. 2024
Cele mai dificile intrebari intr-un interviu de angajare si cum sa raspunzi corect
Companii

Cele mai dificile intrebari intr-un interviu de angajare si cum sa raspunzi corect

today08 Nov. 2024
Catastrofa milionarilor: Cum a sters Marea Criza din 1929 averile elitei si a schimbat lumea pentru totdeauna
Banii tai - sectiune de educatie...

Catastrofa milionarilor: Cum a sters Marea Criza din 1929 averile elitei si a schimbat lumea pentru totdeauna

today08 Nov. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x