Ce salariu ar trebui sa primesti in functie de varsta pe care o ai: la 35 de ani, trebuie sa sari de 6.000 de lei net pe luna
salariusalariisalariu corectcomparator de salarii
Nu mic e numarul angajatilor romani care se plang de nivelul salarial pe care il au, iar in pofida faptului ca avem numeroase metode prin care putem afla care e salariul corect, multi nu stiu, de fapt, care e nivelul la care ar trebui sa se raporteze cand vine vorba despre leafa.
O platforma de recrutare online a intocmit o analiza din care reiese care ar trebui sa fie cuantumul
salariului unui angajat, in functie de varsta sa, si, deci, de experienta pe care o are in domeniul respectiv.
Este de inteles ca inceptatorii, tinerii in speta, au salarii mult mai mici decat cei cu 20 de ani mai in varsta, care au acumulat mai multe cunostinte practice de-a lungul vremii. Totusi, odata trecuti de 45 de ani, lefurile angajatilor se diminueaza, in top fiind castigurile obtinute in categoria de varsta 35 - 44 de ani.
Ce salariu ar trebui sa ai, in functie de varsta ta
Ca referinta, daca o varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, esti platit corect daca salariul tau variaza in jurul valorii de 3.938 lei. Desigur ca, daca e mai mare, e cu atat mai bine!
Intre 35 si 44 de ani, in floarea varstei, ar trebui sa castigi cel mai bine din viata ta
Pentru categoria de varsta 25 - 34 de ani, salariul ar trebui sa creasca la 5.339 lei, pentru a ajunge la 6.004 lei pentru angajatii cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani.
Ei bine, angajatii cu varste de peste 45 de ani, pana la 54 de ani ar trebui sa primeasca un salariu de 5.329 lei.
Peste 55 de ani se intampla un lucru interesant, specialistii considerand ca un salariu corect este mai mic decat pentru categoria anterioara, adica 4.949 lei. Probabil acest lucru e explicat de faptul ca odata cu varsta inaintata pot aparea plafonarea la locul de munca, lipsa flexibilitatii in gandire si totodata disparitia dorintei de cunoastere, de evolutie si de perfectionare. Desigur, nu toti angajatii care ajung la varste inaintate au un astfel de comportament, insa probabil ca specialistii au observat mai multe cazuri ce explica un potential fenomen.
Foto: manager.ro