Ce sa faci daca cineva moare in strainatate ?
decestransportrepatriere decedati
Daca cineva din familia ta a murit in strainatate, s-ar putea sa te intrebi cum sa aranjezi repatrierea cadavrului. Raspunsul la aceasta intrebare depinde de mai multi factori. In primul rand, trebuie sa stabiliti daca cauza mortii a fost omucidere, sinucidere sau accident. Trebuie apoi sa deschideti o ancheta si sa treceti la examinari medico-legale detaliate. Odata ce ai facut acest lucru, te poti adresa la Ministerul Afacerilor Externe. Acestia va vor putea ajuta sa organizati repatrierea cadavrului si inmormantarea defunctului in tara de origine.
Exista cativa pasi pe care ar trebui sa ii luati dupa ce un membru al familiei decedeaza in strainatate. Primul pas este inregistrarea decesului la un oficiu de registru local. Odata ce aveti acest document, puteti incepe sa luati legatura cu medicul legist local pentru a solicita permisiunea de repatriere a cadavrului. Cu toate acestea, ar trebui sa stiti ca procesul poate fi costisitor si complicat din cauza costurilor de imbalsamare, costurilor de transport si birocratiei. Daca intentionati sa repatriati singur cadavrul, luati in considerare incheierea unei asigurari de calatorie si discutati cu un specialist in
repatriere decedati.
Va trebui sa anuntati autoritatile relevante din tara in care persoana a murit. De asemenea, va pot ajuta sa gasiti un agent de pompe funebre local sau sa aranjati repatrierea internationala. Daca persoana iubita a fost cetatean roman, va trebui sa coordonezi aranjamentele funerare. Ambasada locala va va ajuta sa obtineti copii ale actelor de deces ale decedatului. Rapoartele consulare va pot ajuta, de asemenea, in chestiunile legate de solutionarea succesiunii. Consulatul va va putea ajuta si la coordonarea inmormantarii. In functie de circumstante, familia poate decide repatrierea cadavrului. Cu toate acestea, unele tari cer ca corpul sa fie imbalsamat inainte de a putea fi returnat in tara de origine. Daca ramasitele persoanei iubite urmeaza sa plece din Marea Britanie, de exemplu, spre Romania, trebuie sa anuntati ambasadei de la Londra.
Obtinerea unui certificat oficial de deces este importanta, deoarece este necesar sa depuneti testamentul si sa depuneti cereri de asigurare in tara decesului. In plus, este posibil ca persoana decedata sa fi primit prestatii in tara decesului si sa fi avut documente locale care trebuie gestionate. Fiecare tara are legi si proceduri diferite, asa ca este important sa stiti procesul din care tara este adecvat. Cu toate acestea, daca nu doriti sa va ocupati de documente, casa de pompe funebre va poate ajuta prin obtinerea certificatului oficial de deces si inregistrarea decesului in conformitate cu legile locale.
Este nevoie neaparat de imbalsamare?
In caz de deces in strainatate, trebuie sa contactati mai intai firma de pompe funebre pentru a afla detaliile repatrierii. Trebuie sa stiti, de asemenea, ca unele
firme de pompe funebre sunt specializati in repatriere si lucreaza cu anumite companii aeriene sau au propriile masini pentru repatriere intre tari. Costul repatrierii variaza si depinde de mai multi factori.
Repatrierea poate dura cateva zile sau saptamani. Perioada de timp depinde de circumstantele din jurul mortii si de daca acesta a fost sau nu victima unor circumstante suspecte.
Inainte de repatriere, trebuie sa informati mai intai autoritatile locale din tara respectiva despre deces. De asemenea, trebuie sa anuntati ambasada sau consulatul corespunzator tarii in care corpul este repatriat. Consulatul dumneavoastra va va oferi informatii despre ce documente sunt necesare pentru repatrierea cadavrului.
O cerinta obligatorie in orice calatorie cu avionul este ca defunctul sa fie imbalsamat. Exista doua motive pentru care acest lucru este necesar. In primul rand, acest tratament conservant al decedatilor usureaza nevoia de a-i pastra intr-un mediu racoros in timpul transportului. Al doilea motiv este ca asigura, de asemenea, siguranta personalului care manipuleaza sicriul in diferitele etape ale calatoriei.
Imbalsamarea presupune o serie de pasi care pastreaza corpul unei persoane
decedate. Procesul incepe cu un proces de planificare atenta care presupune revizuirea certificatului medical al defunctului. Daca este necesar, imbalsamatorul poate folosi substante chimice pentru construirea tesuturilor pentru a imbunatati aspectul corpului. Desi imbalsamarea este adesea descurajata din motive de sanatate publica, este totusi considerata o practica adecvata in anumite cazuri. De exemplu, imbalsamarea previne putrezirea cadavrelor si faciliteaza vizitarea corpului de catre membrii familiei. Desi imbalsamarea nu este necesara in toate cazurile, este o cerinta legala generala atunci cand ramasitele umane trebuie repatriate in strainatate. Aceasta procedura este efectuata pentru a conserva corpul pentru o ceremonie funerara sau in scopuri medicale. Un fluid, numit lichid de imbalsamare, este injectat in organism printr-o vena sau o artera. Dupa cateva ore, sistemul venos este deschis, astfel incat lichidul sa se poata scurge. Cu toate acestea, multi imbalsamatori nu folosesc aceasta tehnica. Durata imbalsamarii depinde de tipul de imbalsamare. De obicei, procesul dureaza doua pana la patru ore. Cu toate acestea, imbalsamarea poate dura mult mai mult daca exista alte complicatii. Un imbalsamator foloseste o substanta chimica numita formaldehida pentru a pastra corpul pentru repatriere. Substanta chimica ajuta la descompunerea cheagurilor de sange, la refacerea tesutului deshidratat si la restabilirea aspectului natural al pielii. Cu toate acestea, exista anumite locuri de inmormantare care nu permit corpurile imbalsamate, deoarece formaldehida se scurge in sol.
Orice eveniment neplacut, care necesita repatrierea unui decedat are nevoie de ajutor. Vestea buna este ca o firma de pompe funebre din Romania va poate ajuta practic cu toate aranjamentele ulterioare, inclusiv cu chestiile birocratice care pot da mari batai de cap.