Peste 700.000 de cetateni ucraineni au intrat pe teritoriul Romaniei incepand din 24 februarie, data la care Rusia a invadat Ucraina, potrivit datelor oferite de reprezentantii Politiei de Frontiera. Mai bine de 10% dintre acestia, adica peste 80.000 de oameni, au ales sa ramana in Romania, incercand sa isi construiasca o viata noua. Din pacate, pentru multi dintre ei nu mai exista “acasa”, unele orase ucrainene fiind distruse aproape in totalitate de armata invadatoare.
Din cei aproximativ 80.000 de cetateni ucraineni care au decis sa ramana pentru moment in Romania, aproape 2.000 si-au gasit deja un loc de munca. Conform datelor publicate recent de Ministerul Muncii, aproape 40% dintre refugiatii ucraineni au preferat sa lucreze in industria prelucratoare. Mai exact, 754 de ucraineni si-au gasit un job in acest domeniu.
Alti refugiati ucraineni si-au indreptat atentia catre constructii, 311 persoane gasindu-si deja un loc de munca in acest domeniu. Pe locul al treilea in topul preferintelor cetatenilor ucraineni se regaseste sectorul HORECA, 177 de persoane gasindu-si un job in aceasta industrie. Mai departe, 135 de refugiati de origine ucraineana s-au angajat in comert.
Peste 450 de refugiati ucraineni ajunsi in Romania de la inceputul razboiului si-au gasit un loc de munca in Bucuresti. Lasand la o parte capitala, Bistrita Nasaud este judetul in care si-au gasit de munca cei mai multi ucraineni, acolo fiind inregistrate pana in momentul de fata peste 270 de contracte de munca. Judetul Arad a oferit, de asemenea, locuri de munca pentru 167 de cetateni ucraineni, in timp ce judetul Timis a dat locuri de munca pentru 126 de persoane din Ucraina.
De la inceputul razboiului din Ucraina si pana astazi, mai multe platforme au decis sa se implice si sa dea o mana de ajutor refugiatilor care ajung in Romania. Astfel, au fost realizate mai multe platforme dedicate celor care isi doresc sa isi gaseasca un loc de munca in tara noastra. Adecco Jobs For Ukraine, Ukrainians in Iasi si Jobs for Ukraine sunt principalele platforme care au fost create in luna martie si care ofera job-uri pentru cetatenii ucraineni.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!