Ce faci atunci cand risti sa fii refuzat la interviu, pentru ca esti prea calificat
supracalificaresanse angajareschimbare job
Ca sa scape de un serviciu care nu le aduce absolut nicio satisfactie si de unde primesc un salariu care abia le acopera cheltuielile multi angajati sunt dispusi sa schimbe domeniul de activitate, chiar daca, aplicand pentru un anumit job, apar in ochii potentialilor angajatori ca fiind prea calificati.
Si exact asta nu inteleg
angajatorii respectivi care se feresc de astfel de candidati. Chiar daca au o pregatire superioara, respectivii s-au saturat sa munceasca mult pe bani putini asa ca vor sa schimbe domeniul.
Daca un nou job dintr-un domeniu cu totul diferit iti plateste facturile si mai si poti pune ceva bani deoparte, de ce sa ramai la jobul la care, in loc sa-ti vezi de treaba, esti nevoit sa te gandesti din ce vei plati ratele, facturile tot mai mari la energie si gaze?
Din pacate, in unele cazuri, dorinta de a face ceva nou poate fi perceputa de catre angajatori ca supracalificare. Este cu atat mai frustrant sa afli acest lucru cand vrei cu adevarat un job si cand simti ca pozitia pentru care ai aplicat ti se potrivea de minune.
Daca aplici pentru o pozitie pentru care esti supracalificat, angajatorul poate interpreta aceasta actiune ca o subestimare a propriei persoane si o lipsa de incredere in abilitatile si cunostintele tale.
Iata, potrivit
ejobs.ro, cateva sfaturi pentru a fi luat in considerare cand esti supracalificat:
1. Foloseste-te CV-ul pentru a-i demonstra angajatorului ca aptitudinile si calitatile tale sunt direct legate de planurile de dezvoltare ale companiei. De aceea, citeste atent anuntul de angajare si personalizeaza-ti CV-ul in functie de cerintele angajatorului. Foloseste cuvinte-cheie care ar putea atrage atentia recrutorului.
2. CV-ul trebuie sa arata dorinta ta de a aduce o schimbare in cadrul companiei angajatoare, nu spre experientele anterioare. Daca CV-ul tau contine informatii din domeniul tehnic, dar vrei sa aplici pentru un loc de munca in vanzari, detaliile irelevante este musai sa dispara. Subliniaza, deci, aptitudinile care se potrivesc jobului dorit.
3. Accentueaza competentele organizatorice si capacitatea de a lucra in echipa pentru a-i arata angajatorului ca succesul echipei si al companiei este mai important decat interesul personal. Adauga in CV experiente cu impact in rezultatele fostului angajator si proiectele in care ai rezolvat anumite provocari alaturi colegii tai.