In aceste conditii, multi dintre noi apeleaza din ce in ce in ce mai des la un convertor, de felul convertorului valutar de aici.
Astfel, cursul valutar nu are o relevanta directa pentru tranzactiile din timpul zilei. Este de fapt un curs de referinta, o cotatie care se stabileste azi si care este utilizata a doua zi, in inregistrarile contabile, din ratiuni fiscale. Cursul valutar este publicat in fiecare zi, de catre BNR, si se poate utiliza in ziua urmatoare. Cursul de piata se stabileste la nivel interbancar, în functie de raportul cerere-oferta.
Cotatiile cursului de schimb pot fi usor de gasit. In schimb, nu toata lumea este familiarizata cu felul in care poate fi folosit convertorul valutar. Iti spunem in acest articol ce este si cum il poti folosi.
Convertorul valutar este un calculator care converteste valoarea unei monede in valoarea altei valute. De pilda, daca ai un dolar american si vrei s?-l schimbi în lira sterlina trebuie sa cunosti conversia in lira sterlina. Sau te poate interesa conversia in lei pentru Romania, sau conversia in franci elvetieni daca vrei sa pleci in Elvetia, sau ai ceva de platit in moneda acestei tari. Valorile diferitelor valute sunt determinate pe baza ofertei sau cererii de preturi de tranzactionare intre bancile internationale.
Atat citirea cat si calcularea ratelor de schimb sunt usor de facut, dar in unele cazuri ne grabim sau vrem sa fim siguri ca nu se strecoara greseli in calculele noastre. Convertorul valutar este simplu de folosit. Investitorii si turistii il folosesc cel mai des, pe buna dreptate, este un instrument mereu la indemana, si foarte precis.
Convertorul valutar online este asadar principala sursa de informatii valutare. Este un instrument care poate calcula cursul de schimb pentru multe valute majore din lume. Sunt multe site-uri de shopping care se ofera sa faca schimbul pentru tine, dar este cel mai bine sa verifici singur, cu ajutorul unui convertor.
Convertorul valutar este de fapt o aplicatie de pe telefonul mobil sau de pe un site. Utilizatorul introduce numarul de lei pe care vrea sa-l converteasca in alta valuta, apoi alege moneda in care vrea sa schimbe leii (dolari, euro, lira sterlina, yeni). Un bun convertor iti permite sa alegi aproape orice moneda din lume.
In unele cazuri, poti selecta data pentru care vrei sa faci conversia si, desigur, valutele intre care vrei sa faci conversia. Completeaza suma pe care vrei s-o schimbi, iar convertorul iti va afisa instantaneu rezultatul de care ai nevoie.
Depinde cum definim precizia. In mod cert, un convertor valutar va afisa rata de conversie pana la a cincea zecimala. In cele mai multe cazuri nici nu te intereseaza mai mult de 2 zecimale. In anumite cazuri poti avea nevoie de un convertor mai precis.
Important de retinut!
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!