In acest fel, compania se poate dezvolta chiar si in vremuri de criza, iar angajatii se pot bucura de un mediu sigur. Iata cateva dintre calitatile si emotiile care nu trebuie sa lipseasca unui manager, in special in aceasta perioada:
Managerii obisnuiti cu un stil de conducere rigid trebuie sa inteleaga ca, în perioada pandemiei, angajatii vor munci in conditii de stres, cu gandul la familie, la sanatate si la viitorului societatii. Empatia le va oferi celor din management posibilitatea de a se pune in pozitia angajatilor si de a lua decizii bazate pe nevoile acestora. Fie ca este vorba despre implementarea unui program flexibil sau despre oferirea mai multor zile de concediu, angajatii vor avea nevoie de sustinere. Managerul trebuie sa invete din recomandarile specialistilor si sa determine care sunt cele mai potrivite schimbari pentru companie, fara a-i pune in pericol pe angajati. Empatia se dezvolta prin socializare si contact direct cu cei din jur, iar un manager poate apela si la carti de specialitate, care il pot ajuta sa priveasca lumea cu alti ochi. Distinctia dintre viata profesionala si cea personala se schimba in aceste momente in care fiecare persoana se afla intr-o pozitie precara.
O perioada de criza precum cea provocata de noul coronavirus ii face pe oameni sa reactioneze ca in cazul unui deces in familie, chiar daca este vorba despre necunoscuti sau persoane de pe alt continent. Stirile care prezinta tragedia imbolnavirilor si situatia incerta din lume vor ramane alaturi de fiecare persoana in timpul programului de munca. Din acest motiv, este nevoie de compasiune. In acest fel, angajatii pot intelege ca cei din conducere se intereseaza cu adevarat de starile lor si de drama prin care trece fiecare. Chiar daca multi angajati pot fi rezistenti la situatii de stres si criza, cei care sunt afectati emotional nu vor reusi sa treaca peste aceste episoade fara incurajare. Managerul trebuie sa-i asculte si sa comunice cat mai des cu acestia. Daca au nevoie de zile libere sau de un program flexibil pentru a se regrupa sau pentru a-si ajuta un membru al familiei aflat in dificultate, trebuie sa li se faciliteze aceste beneficii. Un lider care poate da dovada de compasiune va avea doar de castigat.
Increderea de care un manager poate da dovada va asigura angajatii de drumul spre un viitor mai bun al muncii. De asemenea, increderea trebuie sa se reflecte in actiunile managerului de gestionare a stituatiei actuale. Contextul pandemic aduce nenumarate necunoscute in peisajul financiar, iar acestea vor afecta in final atat conducerea unei companii, cat si angajatii. Liderii - in adevaratul sens al cuvantului - trebuie sa conduca oamenii pe calea cea buna, iar o companie fara un manager increzator nu poate depasi o astfel de perioada de criza. Aceasta poate fi complicata si pentru o persoana din conducere, asa ca orice manager care simte ca scapa situatia de sub control trebuie sa faca un pas in spate pentru a analiza ce se intampla. In plina pandemie, un manager trebuie sa inspire incredere, de la felul in care vorbeste, până la la ingrijirea personala. Gestionarea unei situatii limita trebuie facuta cu o mana ferma, care intelege greutatea responsabilitatii si reuseste sa puna ceva nou in aplicare in fiecare zi.
Pandemia de Covid-19 obliga managerii sa isi puna aptitudinile la intrecere spre binele companiei si al angajatilor. Metodele cele mai bune de a iesi din criza vor apartine celor care reusesc sa actioneze cu incredere in fortele proprii, fara sa uite de cei pe care trebuie sa-i protejeze pentru ca activitatea sa mearga inainte in era post-pandemie.
Ultimele NOUTATI
Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi