Esti pasionat de dulciuri si te gandesti la deschiderea unei cofetarii? O afacere in acest domeniu nu este deloc usor de pus pe picioare, fiind nevoie de o investitie initiala destul de considerabila si nu numai. In ciuda pasiunii de care dau dovada, multi nu reusesc sa construiasca un business in aceasta directie.
In primul rand, este important sa oferi ceva unic si deosebit pentru a te remarca in piata. Poti alege sa te specializezi in anumite produse, sa folosesti ingrediente premium sau sa oferi optiuni pentru diferite diete si preferinte alimentare. Apoi, tine cont de faptul ca produsele trebuie sa fie delicioase, proaspete si atragatoare din punct de vedere vizual. Prezentarea estetica a produselor poate influenta semnificativ decizia clientilor de a cumpara.
Mai departe, un antreprenor care vrea sa porneasca la drum in acest domeniu ar trebui sa fie constient de toate reglementarile locale si nationale referitoare la deschiderea si operarea unei cofetarii. Aceasta poate include autorizatii de la autoritatile de sanatate publica, reglementari privind igiena alimentara, taxe si impozite locale etc. De asemenea, nu uia ca recrutarea si formarea unei echipe bune sunt esentiale pentru a asigura un serviciu de calitate si o atmosfera placuta in cofetarie.
Daca nu vrei sa iti bati capul chiar cu toate aceste probleme, poti lua in calcul si achizitionarea unei francize. Achizitionarea unei francize poate fi o optiune atractiva pentru antreprenori, deoarece ofera un model de afacere testat si validat, recunoscut de consumatori si deja functional. De asemenea, poate oferi oportunitati de crestere rapida si extindere, folosind resursele si suportul francizorului.
O franciza este un acord comercial intre doua parti, cunoscute sub numele de francizor si francizat. Francizorul ofera, de obicei, in schimbul unei taxe, suport si asistenta extinse francizatului, inclusiv formare, asistenta operationala, marketing, achizitii si alte resurse. Aceste lucruri ajuta francizatul sa isi inceapa si sa isi conduca afacerea cu succes, folosind modelul de afaceri si brandul stabilit de francizor.
Ti se pare tentanta o asemenea idee? Iti poti indrepta atentia catre o franciza L’Amande. Vorbim despre un business creat in 2016 de la zero de Daniela Alecse, care si-a propus inca de la bun inceput sa revolutioneze aceasta piata prin aducerea unor prajituri si produse de patiserie fara gluten.
Potrivit francize.ro, L’Amande se poate mandri astazi cu peste 200 de retete proprii: de la prajituri clasice – amandine, eclere, dobos, facute din ingrediente naturale si care au gustul copilariei, pana la prajituri moderne – mousse-uri de ciocolata cu insertii de fructe, ciocolata de casa, fursecuri, biscuiti, cornulete, saratele, patiserie dulce si sarata, diverse sortimente de paine, pizza si asa mai departe.
Investitia initiala intr-o franciza L’Amande se ridica la aproximativ 50.000 de euro. In momentul de fata exista locatii deschise in franciza in Bacau si Timisoara, insa se doreste extinderea si in alte orase importante ale tarii precum Cluj, Iasi, Galati, Brasov, Sibiu, Oradea, Craiova sau Arad.
Citeste si: Ce afacere de viitor poti sa-ti deschizi in Romania cu banii de pe un apartament cu 3 camere in Bucuresti
Sursa foto: L'Amande
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si