Pana nu demult, salariile profesorilor din sistemul public de invatamant nu sunt printre cele mai mari, este deja bine stiut acest fapt in Romania. Unde mai pui ca pentru un profesor debutant nici nu este atat de usor sa isi gaseasca un loc de munca in momentul de fata?! Cei care isi doresc insa un job in domeniu se pot orienta catre sistemul privat de invatamant, peste 700 de locuri de munca fiind disponibile la ora actuala. Cei mai multi angajatori sunt in cautarea unor profesionisti pentru pozitiile de educator, invatator si profesor de limbi straine.
Ultimii ani au adus pe piata o multime de gradinite, scoli private sau institutii de tip before & after school, multe dintre ele aflandu-se acum in cautarea unor profesionisti pentru pozitiile mai sus mentionate. Potrivit statisticilor eJobs, institutiile private de invatamant din Romania genereaza, anual, peste 7.000 de locuri de munca si 350.000 de aplicari.
“In orasele mari, s-a format si o piata competitiva pentru acest domeniu, inclusiv din punct de vedere salarial, in conditiile in care sunt tot mai multe institutii de acest tip, dar nu si suficienti candidati eligibili. Este, totodata, un domeniu in care retentia de personal este esentiala si, pentru asta, angajatorii sunt atenti la pachetele pe care le ofera candidatilor. Spre exemplu, numarul de zile de concediu poate ajunge si la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adauga altora precum bonuri de masa ori cursuri de formare si certificare profesionala”, spune Roxana Draghici, Head of Sales al platformei de recrutare online eJobs.
In plus, salariile din sistemul privat de invatamant nu sunt deloc mici. Spre exemplu, un educator care lucreaza intr-o gradinita privata poate castiga intre 4.000 si 5.000 de lei pe luna. In acelasi timp, un asistent educator poate avea un venit cuprins intre 3.500 si 4.000 de lei pe luna. De asemenea, un psiholog poate avea un salariu de 4.000 de lei. Sigur, salariile variaza in functie de experienta aplicantului si de certificarile profesionale obtinute.
Lucrurile stau si mai bine la acest capitol in scolile private. Un invatator debutant poate avea un salariu de aproximativ 4.000 de lei pe luna, in timp ce unul cu experienta de cinci sau mai multi ani poate avea un venit mai mare de 5.000 de lei pe luna. De asemenea, un profesor din ciclul gimnazial poate castiga intre 5.000 si 8.000 de lei lunar.
“Desi vorbim despre joburi care se adreseaza atat candidatilor entry level, cat si celor cu experienta, angajatorii au o serie de cerinte destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau in curs de absolvire, studii psihopedagogice absolvite, dar si o serie de soft skills necesare atunci cand lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilitati de comunicare cu copiii si cu parintii si rabdare”, mai spune Roxana Draghici.
Citeste si: Se dau salarii de 5-7.000 de lei, daca ai doar liceul. Vezi aici unde te poti angaja, e mare nevoie de muncitori
Sursa foto:
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si