Activitatile din afara programului, precum teambuildingurile, evidentiaza interesul companiilor de a crea o relatie importanta intre angajati, cu ajutorul timpului petrecut impreuna in afara biroului. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale unor teambuildinguri:
Un colectiv productiv are ca baza pasiunea pentru munca intreprinsa zi de zi. In fiecare domeniu se cere spirit de echipa din partea viitorilor angajati, tocmai pentru a se putea integra in sistemul care sustine o companie. Teambuildingurile ofera sansa de a cunoaste mai bine colegii si sunt esentiale in special pentru angajatii noi. In aceasta perioada, tot mai multe companii angajeaza persoane noi pentru a reintra in ritmul cerut de sectorul business. Un grup care se cunoaste si in afara programului de munca poate colabora la un alt nivel si poate ajunge la rezultate mai rapide in taskurile de zi cu zi. Mai mult decat atat, este nevoie de intelegere pe toate planurile si un instinct bine dezvoltat despre mesajele transmise de cealalta persoana pentru a finaliza un proiect important.
Teambuildingurile ofera activitati diverse care incurajeaza colaborarea si munca in echipa, iar aceste abilitati sunt puse la incercare in afara muncii de la birou. Spiritul de echipa poate fi cladit cu ajutorul sporturilor precum fotbal sau baschet, dar si prin jocuri de alergat precum stafeta. O pereche de adidasi de alergare nu trebuie sa lipseasca din bagajul angajatilor care pleaca in teambuilding, deoarece munca de echipa in aer liber poate da cele mai bune roade. Contactul fizic, discutiile fata in fata si aerul curat sunt recomandate si in aceasta perioada fara precedent, cand multi angajati lucreaza de acasa sau la distanta. O astfel de activitate organizata, de teambuilding, are rolul de a-i aduce impreuna pe toti cei care se vad doar in mediul online, in videoconferin?e si care discuta cel mai des prin mesaje.
Un nivel sanatos de competitivitate este util pentru angajatii care vor mai mult de la cariera lor. Taskurile care sunt prezentate ca o competitie atrag mai multi oameni si se depune mai mult efort pentru indeplinirea acestora. In teambuildinguri, jocurile si activitatile efectuate pot scoate la iveala talentele angajatilor si le pun la incercare spiritul competitiv. De asemenea, ii ajuta sa-si cunoasca mai bine „adversarii” si sa-si formeze un stil cat mai sanatos de a lupta pentru telurile lor. Competitiile nu sunt menite intotdeauna sa incoroneze un castigator, ci si sa devina lectii pentru fiecare participant.
Teambuildingurile au avut intotdeauna scopul de a aduce oamenii impreuna si de a-i ajuta pe angajatii care petrec timp impreuna la birou sa se bucure de relaxare si distractie. Companiile care organizeaza astfel de activitati trebuie sa tina cont de preferintele angajatilor si de nevoile acestora, pentru a nu transforma iesirile in obligatii de munca.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Cat castiga un IT-ist in Romania, chiar daca n-are facultate? Salariu dublu fata de media nationala
Inca astepti sa se prabuseasca piata imobiliara sa-ti cumperi un apartament? Gresit!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Te-ar putea interesa si