Nu sunt deloc putini antreprenorii care au investit in ultimii ani sume importante in vederea punerii pe picioare a unor startup-uri. Managerii care activeaza in domeniul IT au parte acum de o veste buna, startup-urile din aceasta industrie putand obtine finantari considerabile.
Mai exact, startup-urile IT din tara noastra si din inca alte sase tari europene pot obtine finantari de capital de risc, in schimbul unei parti din afacere. Totul este posibil prin intermediul unui nou fond de investitii din Polonia, valoarea totala a finantarilor urmand sa se ridice la suma de 60 de milioane de euro.
Firma de investitii ff Venture Capital (ffVC) a anuntat recent lansarea ff Red & White, un fond de capital de risc prin care vor putea fi finantate startup-uri din domeniul IT din sapte tari europene: Romania, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Ungaria si Slovacia. Firma ff Venture Capital isi are sediile principale in prezent in Varsovia, Polonia si in New York, Statele Unite ale Americii.
Investitorii din cadrul firmei ff Venture Capital sunt interesati de startup-uri care au urmatoarele domenii de activitate: tehnologie industriala (industrial tech), software pentru companii (enterprise software) si transformare prin sustenabilitate (sustainability transformation). Managerii din spatele acestor startup-uri vor putea obtine sume considerabile de bani in cazul in care sunt dispusi sa cedeze o parte din afacerea pe care au construit-o. Atunci cand vine vorba despre domeniul IT, Romania este una dintre tarile cu adevarat importante de pe piata europeana, o serie intreaga de companii atragand atentia specialistilor din domeniu.
Potrivit declaratiilor date de investitorii din cadrul firmei ff Venture Capital, o buna parte din capitalul tintit, de 60 de milioane de euro, a fost deja asigurat. Cu acesti bani, investitorii isi doresc sa acorde startup-urilor selectate runde de investitii seed si de serie A. De asemenea, investitorii isi propun sa le ofere startup-urilor interesate asistenta in vederea extinderii in Statele Unite ale Americii si in Japonia.
Ultimele NOUTATI
Declaratia Unica 2025. Ce trebuie sa completezi daca ai obtinut venituri din dobanzi la depozite bancare in 2024
Adevaratele valori ale Romaniei: Cine sunt liceenii care au facut istorie in SUA?
5 obiceiuri pe care orice persoana de succes le urmeaza pentru performanta maxima
Angajeaza inteligent: Cum sa pui intrebarile corecte la interviu pentru a evita surprizele neplacute
Partenerii nostri
Noua Platforma REGES: Tot ce trebuie sa stiti pentru a evita amenzile de pana la 20.000 Lei!
Control ITM. Ce documente pot fi solicitate? [LISTA COMPLETA]
Pensie facultativa. Contributia angajatorului vs contributia salariatului
Automatizarea contabilitatii primare: secretul reducerii costurilor si greselilor
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Rolul contractului de mentenanta. Cum functioneaza si de ce este important
Cum se face inregistrarea unei firme in Registrul Comertului
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Te-ar putea interesa si