Ultimele luni au adus in prim plan tot mai multe sesizari cu privire la numarul din ce in ce mai mare de anunturi false de angajare postate pe platformele online si nu numai. Adesea, prin intermediul acestor anunturi false de angajare, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sunt ademenite sa achite diverse taxe sau sa transmita copii dupa actele de identitate. Inselaciunile de acest fel s-au inmultit in ultimii ani, atat in tara noastra, cat si in restul lumii, tacticile utilizate putand varia de la un caz la altul.
Daca esti in cautarea unui loc de munca si crezi ca tocmai ai dat peste un anunt fals de angajare, uite cateva semnale care ar trebui sa te puna pe ganduri!
Singura conversatie despre bani pe care ar trebui sa o ai cu reprezentantul unui potential angajator este cea care face referire la salariul tau. Daca potentialul angajator iti cere sa platesti diverse taxe pentru servicii speciale, pentru training-uri de formare sau pentru echipamentul de lucru, ceva este in neregula. Este extrem de improbabil ca o companie serioasa sa iti ceara sa faci o plata pentru asa ceva atunci cand vrea sa te angajeze, asa ca asta ar trebui sa iti dea de gandit!
De regula, atunci cand aplici pentru un job, ti se solicita cateva informatii personale: nume, adresa, informatii de contact si cateva detalii despre experienta profesionala. Un semn de intrebare serios ar trebui sa apara in cazul in care reprezentantul unui potential angajator iti cere alte informatii de natura personala inainte sau in timpul interviului de angajare.
Un semnal de alarma major ar trebui sa apara imediat in cazul in care nu exista informatii decat despre castigurile foarte mari pe care le vei avea daca te vei angaja intr-un anume loc. Daca o oferta de angajare suna prea bine ca sa fie reala, este de preferat sa iti iei toate masurile de precautie inainte sa o accepti!
Ai primit un telefon din partea unui potential angajator? Sigur, este o veste buna, insa asigura-te ca vorbesti cu cine trebuie! Un semn serios de intrebare ar trebui sa apara in cazul in care nu iti amintesti ca ai aplicat vreodata pentru job-ul pentru care ai fost sunat. Daca ai semne de intrebare, incearca sa pui cat mai multe intrebari despre compania la care ar urma sa te angajezi si despre locul de munca ce tocmai ti-a fost oferit. In cazul in care cel cu care vorbesti nu prea are raspunsuri la intrebarile tale, este clar ca de fapt este vorba despre o inselatorie.
Ultimele NOUTATI
Oamenii de afaceri din Romania nu isi pierd speranta. 6 din 10 antreprenori se asteapta la cresterea cifrei de afaceri
Institutia din Romania care te ajuta sa scapi de datoriile si dobanzile mari ale bancilor: totul e gratuit!
Cresc ingrijorarile legate de facturile la gaze si curent din primavara lui 2025: "Noi suntem furnizori de energie, nu furnizori de ajutoare sociale"
Partenerii nostri
Calendarul Vesel al Managerului HR 2025! De ce este cadoul corporate ideal?
Reintegrarea unui salariat, conform unei hotarari judecatoresti. Cand se inregistreaza in Revisal?
Inregistrarea video a salariatilor, in vederea pontajului - incalca sau nu legea GDPR?