Indiferent de cat de mult iti iubesti locul de munca, foarte probabil ai fost macar o data in situatia in care ai luat in calcul sa renunti la job si iti incepi propria afacere. Fie ca ai un sef cu care nu te mai intelegi bine, fie ca iti doresti pur si simplu mai multa independenta, o asemenea decizie nu trebuie luata in niciun caz la cald. Oricare ar fi motivul din spatele dorintei de a demisiona, nu actiona impulsiv! Chiar daca esti de parere ca ai toate motivele din lume pentru a demisiona si a porni pe propriul drum, gandeste-te mai intai daca este momentul potrivit pentru a face asta.
Pentru a putea lua mai usor o decizie in acest sens iti poti pune aceste patru intrebari inainte de a iti scrie demisia. Dupa ce ti-ai raspuns singur la aceste intrebari vei stii fara doar si poate ce ai de facut in continuare!
Inainte de a lua decizia sa iti dai demisia analizeaza foarte bine situatia financiara in care te gasesti la acel moment. In cazul unei demisii vei pierde o sursa constanta de venituri, asa ca este nevoie sa fii sigur ca te vei putea descurca o perioada fara acele castiguri. Daca situatia ta financiara actuala nu este prea buna, cel mai bine ar fi sa amani aceasta decizie pentru cateva luni sau chiar mai mult, timp in care vei putea economisi.
Tot mai multi tineri isi doresc in ziua de astazi sa intre in lumea afacerilor si sa isi puna ideile in practica, insa antreprenoriatul nu este usor si nu este pentru toata lumea. In primul si primul rand, este recomandat sa nu incepi o afacere intr-un domeniu in care nu ai niciun fel de experienta, sansele de esec fiind extrem de ridicate in acest caz. Apoi, ar fi de preferat sa iti construiesti o afacere intr-un domeniu in care iti face placere cu adevarat sa lucrezi. Esti pe punctul de a iti deschide propria ta afacere, asa ca pentru inceput stabileste-ti niste obiective pe termen lung!
Inainte sa iei decizia de a iti da demisia de la locul de munca consulta-te in mod obligatoriu cu familia ta. In cazul in care ai copii si/sau sotie ia in calcul faptul ca acestia depind intr-o oarecare masura si de veniturile tale. Nu poti risca bunastarea familiei tale pentru dorinta ta de a iti incepe o afacere care s-ar putea dovedi sau nu de succes. Asigura-te ca exista resurse financiare pentru ca cei dragi sa nu depinda de succesul afacerii tale!
Conducerea unei afaceri nu este o misiune usoara, indiferent de cat de mult iti va placea ceea ce faci. La locul de munca actual lucrezi pentru opt sau noua ore in fiecare zi, insa este foarte probabil ca pentru succesul afacerii tale sa fie nevoie de mult mai multa implicare din partea ta. Asigura-te inainte de a lua o asemenea decizie ca aceste lucruri nu vor afecta viata ta personala!
Citeste si: Cum sa te pregatesti pentru a renunta la locul de munca: 5 pasi de urmat, ca sa nu cazi din lac in put
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212