Angajati din multe sectoare economice au avut de suferit in ultima perioada, crizele provocate mai intai de pandemia de coronavirus si apoi de razboiul inceput de regimul de la Moscova in Ucraina spunandu-si cuvantul. Mai noi, angajatii din sectorul bancar se dovedesc a fi in pericol, specialistii avertizand cu privire la viitoarele disponibilizari din aceasta industrie.
La sfarsitul saptamanii trecute, directorul grupului bancar elvetian UBS, Sergio Ermotii, a tras un semnal de alarma in aceasta directie, spunand ca in perioada urmatoare vor urma decizii dureroase privind concedierile. „Nu vom putea crea, pe termen scurt, oportunitati privind locurile de munca pentru toata lumea. Reducerile de costuri sunt parte a tranzactiei”, a declarat Ermotti cu ocazia unei conferinte pe teme financiare la Berna.
„Trebuie sa analizam cu atentie baza de costuri a fiecarei organizatii si a entitatii combinate, si sa ajungem la o evolutie sustenabila. Va fi dureros”, a mai avertizat cu aceasta ocazie seful grupului bancar elvetian UBS. La jumatatea lunii martie, UBS, cea mai mare banca din Elvetia, a preluat Credit Suisee. Decizia a venit dupa cateva zile de discutii si negocieri aprinse intre cele doua banci si autoritatile elvetiene din domeniul financiar, discutii menite sa salveze banca cu o traditie de peste 160 de ani.
In urma negocierilor de la acea vreme, grupul bancar UBS a fost de acord sa plateasca trei miliarde de franci elvetieni, echivalentul a 3.03 miliarde de euro, pentru preluarea Credit Suisee, o suma cu 60% mai mica decat valora compania cu cateva zile in urma negocierilor. Practic, 22.4 actiuni ale Credit Suisse au devenit la acel moment echivalentul unei singure actiuni UBS.
Banca Nationala a Elvetiei a sprijinit preluarea cu un ajutor de solvabilitate echivalent cu aproximativ 101 miliarde de euro. In plus, exista garantii de pierdere de pana la noua miliarde de franci (aproximativ 9.07 miliarde de euro) pentru UBS de la guvernul elvetian.
Ultimele NOUTATI
ANPC-ul a bagat spaima in patronii de restaurante din Romania. Acuzatii grave privind controalele
Concedierea salariatului al carui post se desfiinteaza. Cateva probleme practice de avut in vedere
Partenerii nostri
Repausul saptamanal se acorda doar in natura? Demersuri si prevederi importante
Calificare/pregatire profesionala la locul de munca - prevederi legale
Obligatiile angajatorului la stabilirea salariului. Prevederi legale si explicatiile specialistilor
Reparatii autoturisme decontate prin firma de asigurari: Monografie contabila
Stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor juridice straine [Ghid ANAF]
Ce beneficii extrasalariale neimpozabile pot primi angajatii in 2025?
Noua regula pentru functionarii publici: vor da teste scrise din legislatie in fiecare an!
Amenda GDPR pentru o firma care a divulgat informatii din actele de angajare ale unui fost salariat
Indemnizatia de doctorat: Valoarea in 2025 si cum se poate obtine
Te-ar putea interesa si