Angajati din multe sectoare economice au avut de suferit in ultima perioada, crizele provocate mai intai de pandemia de coronavirus si apoi de razboiul inceput de regimul de la Moscova in Ucraina spunandu-si cuvantul. Mai noi, angajatii din sectorul bancar se dovedesc a fi in pericol, specialistii avertizand cu privire la viitoarele disponibilizari din aceasta industrie.
La sfarsitul saptamanii trecute, directorul grupului bancar elvetian UBS, Sergio Ermotii, a tras un semnal de alarma in aceasta directie, spunand ca in perioada urmatoare vor urma decizii dureroase privind concedierile. „Nu vom putea crea, pe termen scurt, oportunitati privind locurile de munca pentru toata lumea. Reducerile de costuri sunt parte a tranzactiei”, a declarat Ermotti cu ocazia unei conferinte pe teme financiare la Berna.
„Trebuie sa analizam cu atentie baza de costuri a fiecarei organizatii si a entitatii combinate, si sa ajungem la o evolutie sustenabila. Va fi dureros”, a mai avertizat cu aceasta ocazie seful grupului bancar elvetian UBS. La jumatatea lunii martie, UBS, cea mai mare banca din Elvetia, a preluat Credit Suisee. Decizia a venit dupa cateva zile de discutii si negocieri aprinse intre cele doua banci si autoritatile elvetiene din domeniul financiar, discutii menite sa salveze banca cu o traditie de peste 160 de ani.
In urma negocierilor de la acea vreme, grupul bancar UBS a fost de acord sa plateasca trei miliarde de franci elvetieni, echivalentul a 3.03 miliarde de euro, pentru preluarea Credit Suisee, o suma cu 60% mai mica decat valora compania cu cateva zile in urma negocierilor. Practic, 22.4 actiuni ale Credit Suisse au devenit la acel moment echivalentul unei singure actiuni UBS.
Banca Nationala a Elvetiei a sprijinit preluarea cu un ajutor de solvabilitate echivalent cu aproximativ 101 miliarde de euro. In plus, exista garantii de pierdere de pana la noua miliarde de franci (aproximativ 9.07 miliarde de euro) pentru UBS de la guvernul elvetian.
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
Situatii financiare: Cine poate semna bilantul contabil?
A aparut Calendarul Contabilului Vesel 2025! Contine 12 caricaturi ce garanteaza hohote de ras!
Cum stabilim durata de amortizare pentru un mijloc fix second-hand
Te-ar putea interesa si