Angajatii cu salarii mari se dau in vant dupa voucherele de vacanta
vouchere de vacanta
Voucherele de vacanta sunt extrem de apreciate, mai ales in randul angajatilor cu venituri generoase, releva o analiza de specialitate recent realizati pe piata muncii de la noi din tara.
Angajatorii de la noi din tara ar trebui sa stie ca cel mai aspirational beneficiu non-monetar pe care il pot acorda angajatilor romani sunt voucherele de vacanta.
Aproape jumatate (48%) dintre angajatii Pareto (cei cu venituri ridicate) le considera foarte importante, in timp ce doar 33% le primesc de la angajatorii lor, conform unui studiu Pareto Report realizat de agentia de cercetare AHA Moments si compania de consultanta Brandelier.biz, in colaborare cu platforma de rezervari Epicvisits.com.
De altfel, se pare ca angajatii prefera mai mult sa aiba parte de beneficii financiare in vacante, decat sa primeasca de la sefii lor abonamente la sali de sport.
Ce abonamente la sala sau traininguri? Voucherele de vacanta sunt pe primul loc!
"Importanta voucherelor si a bonusurilor de vacanta este astfel semnificativ mai mare decat a abonamentelor de fitness (9%), a accesului la traininguri si conferinte (21%), a programului flexibil (41%) sau chiar a abonamentelor medicale private (43%). Importanta voucherelor de vacanta ca motivatori este surclasata doar de beneficii monetare, fie ca vorbim de cele de baza (bonurile de masa) sau de cele de pe lista dezirabilului (al 13-lea salariu)", mai arata analiza citata.
“Publicul Pareto este unul aparte, venitul e dublu comparand cu populatia generala, multi dintre ei au echipe in subordine si roluri manageriale, prin urmare si asteptarile sunt mai ridicate. Astfel, sunt mai preocupati decat publicul general in a gasi un angajator care sa ofere asigurare medicala privata, acces la traininguri, teambuildinguri, cat si posibilitatea de a munci de acasa. Totusi, exista si similitudini intre populatia Pareto si cea generala: isi doresc in aceeasi masura sa aiba beneficii financiare suplimentare salariului (al 13-lea salariu, bonus de performanta, bonuri de masa) si isi doresc in aceeasi masura vouchere de vacanta. Prin urmare, voucherele de vacanta sunt un beneficiu “cu succes garantat” atat pentru publicul cu venituri ridicate, cat si pentru cel general, vacantele fiind intotdeauna o buna parghie de a creste satisfactia angajatilor”, precizeaza Manuela Mancas, reprezentant AHA Moments.
Sursa foto: pixabay.com