Recomandarile pe care Consiliul de Afaceri Americano-Roman le-a facut acum presedintelui Donald Trump vin in contextul in care la intalnirea dintre Klaus Iohannis si liderul de la Casa Alba s-a discutat si despre securitatea energetica din Romania si despre investitiile americane in acest domeniu. Iohannis a transmis dupa intalnirea cu Donald Trump ca Statele Unite asteapta ca “legislatia sa fie ameliorata pentru a creste atractivitatea pentru investitorii americani”. De asemenea, seful de la Palatul Cotroceni si-a exprimat convingerea cu privire la faptul ca Romania are potential bun in aceasta speta, fiind nevoie insa ca legislatia sa ofere predictibilitate.
Consiliul de Afaceri Americano-Roman este o organizatie non-profit cu sediul la Washington si care reprezinta companii din Fortune 500 care au investit in afaceri din tara noastra. AMRO are ca principal obiectiv imbunatatirea relatiilor comerciale dintre Statele Unite ale Americii si Romania si promovarea parteneriatelor dintre cele doua state.
Consiliul de Afaceri Americano-Roman a transmis chiar prin vocea presedintelui Eric Stewart ca tara noastra “este unul dintre cei mai de incredere aliati democratici ai Americii oriunde in lume”. In continuare, Eric Stewart noteaza ca “presedintele Trump are oportunitatea excelenta de a consolida legaturile de comert si cooperare care leaga cele doua natiuni, afirmand dorinta Romaniei de a se alatura OCDE si sprijinind propunerile pentru extinderea eligibilitatii programului Visa Waiver pentru a include tari meritoase, precum Romania”.
Mai mult decat atat, Eric Stewart a continuat in aceeasi nota, sustinand ca daca Statele Unite isi vor arata sprijinul pentru candidatura Romaniei la OCDE si pentru ridicarea vizelor pentru cetatenii romani, va exista “un efect pozitiv direct asupra economiei americane”. Motivul din spatele acestor spuse ne este explicat chiar de Eric Stewart, care afirma ca “firmele americane au peste 10 miliarde de dolari de investit in proiecte potentiale noi in Romania”.
In ultima luna a anului trecut a existat o intalnire la Washington pe aceasta tema, la care au participat Stefan Radu Oprea - ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, George Cristian Maior - ambasadorul Romaniei in Statele Unite, respectiv Wilbur Ross - secretarul american al Comertului. Potrivit spuselor de la acea vreme a celui din urma mentionat, Statele Unite si-au exprimat intotdeauna sprijinul pentru perfectionarea cadrului legislativ din tara noastra. Astfel, legislatia trebuie sa vizeze modernizarea economiei romanesti prin asigurarea unui cadru predictibil si transparent.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212