Astfel, in cursul zilei de marti, actiunile Amazon au crescut cu peste 4 procente, atingand un nou nivel istoric si conferind companiei lui Jeff Bezos o capitalizare bursiera de peste 1.100 de miliarde de dolari. Vestea este extrem de buna si pentru Jeff Bezos, fondatorul acestei companii care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, averea neta a acestuia crescand la un nivel de 137 de miliarde de dolari.
Conform informatiilor venite de pe piata bursiera, titlurile Amazon au crescut cu nu mai putin de 4.2%, la peste 2.260 de dolari pe unitate. Astfel, a fost depasit recordul anterior atins chiar in aceasta iarna, in data de 19 februarie, atunci cand actiunile ajunsesera la un nivel de 2.170 de dolari pe unitate. Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Amazon se bucura in aceasta criza de o atentie sporita atat din partea clientilor, cat si din partea investitorilor.
Numarul de comenzi primite de cei de la Amazon de la declansarea acestei pandemii a crescut puternic, compania ajungand chiar sa ia decizia de a limita livrarile la cele de produse esentiale. Pentru a putea face fata acestei cereri din ce in ce mai mari, cei de la Amazon au angajat aproximativ 100.000 de persoane cu norma intreaga si part-time. Totodata, conducerea companiei a anuntat recent ca va aloca nu mai putin de 350 de milioane de dolari pentru cresterea salariilor angajatilor la nivel mondial. Totodata, Amazon anunta ca aceste practici vor continua si in perioada imediat urmatoare, alte 75.000 de persoane urmand sa fie angajate.
In plus, divizia de livrare a alimentelor Whole Foods a raportat o crestere de 60% a comenzilor, masurile de carantina contribuind din plin la cresterea acestor cifre. In acest context, compania a luat decizia de a extinde numarul de puncte de ridicare a comenzilor de alimente de la 80 la peste 150.
Bineinteles, nu totul este roz pentru cei de la Amazon, compania lui Jeff Bezos confruntandu-se si cu probleme in aceasta perioada extrem de tulbure. Spre exemplu, Amazon a scos de la vanzare peste un milion de produse despre care se sustinea ca pot proteja oamenii impotriva coronavirusului. De asemenea, reprezentantii companiei au declarat recent ca au eliminat de pe platforma zeci de mii de produse cu preturi mult prea ridicate. Spre exemplu, un pachet care continea numai 50 de masti chirurgicale ajunsese chiar si la un pret de peste 200 de euro.
Problemele au continuat pentru cei de la Amazon si in Hexagon, justitia franceza obligand compania detinuta de Jeff Bezos sa isi limiteze strict activitatea la transportul produselor esentiale. In caz contrar, cei de la Amazon risca sa primeasca o amenda in cuantum de 1 milion de euro pentru fiecare zi de intarziere a punerii in aplicare a masurii. Mai mult decat atat, justitia franceza sustine ca Amazon “a ignorat in mod evident obligatia de securitate si de preventie, punand astfel in pericol sanatatea angajatilor”. Livrarea de produse neesentiale va putea fi reluata numai dupa o evaluare a riscurilor.
Ultimele NOUTATI
Importanta cantarului de colectare cu aport voluntar (CAV) in optimizarea gestionarii deseurilor
Iarna nu a trecut! Exemple de produse utile din oferta unui magazin de piese auto
Ce stim pana acum despre BUGETUL ROMANIEI pe 2025 - planurile care se fac la Palatul Victoria
25 de sfaturi legate de BANI, obligatorii in 2025 pentru romanii de peste 40 de ani
Partenerii nostri
INS: Rata somajului a ajuns in Romania la 5,3%, in luna noiembrie 2024
Tichete CADOU necuvenite. Care va fi procedura de restituire si ce consecinte va avea?
Ce oportunitati ai daca urmezi un curs de contabilitate
Impozitul MICRO: Care sunt modificarile prevazute de OUG 156/2024
SAF-T: Bisericile, asociatiile de proprietari si ONG-urile sunt exceptate de la depunerea D406