A aparut Republica IMM
antreprenori romaniastart up romaniarepublica imm
Incepand de ieri, antreprenorii romani au acces la Republica IMM, prima platforma integrata de planificare, demarare, administrare, dezvoltare si finantare a afacerilor.
Cei care vor intra in platforma vor avea acces la 30 de sectiuni specializate care ofera 100 de cursuri video exclusive si 50 de resurse premium, instrumente digitale personalizate de gestionare a afacerii si sprijin in dezvoltarea planului de business.
Republica IMM aduce impreuna 20 de mentori si experti care sa-i ghideze pe antreprenorii din comunitate. In ce priveste oportunitatile de finantare, acestia au acces la peste 14.000 de fonduri de investitii, acceleratoare si vehicule de finantare la nivel national si international.
Citeste si:
Firmele cu multi salariati vor putea sa angajeze un responsabil cu egalitatea de sanse, au decis deputatii
Proiectul s-a conturat la initiativa lui Cristian Onetiu, antreprenor, investitor si consultant pentru firme de tip Scale-Up, care a atras in acest demers specialisti din industrii conexe.
Ecosistemul antreprenorialului canadian l-a inspirat pe Cristian Onetiu sa construiasca Republica IMM.
Republica IMM se adreseaza intreprinzatorilor romani dornici sa isi creasca afacerile. Acestia pot fi antreprenori Wannabe (cei care vor sa isi deschida o afacere), in ipostaza de Start-Up (o afacere recent lansata, cu o vechime de 1-3 ani), sau in etapa Scale-Up (firma aflata in faza de crestere accelerata, maturizata, sau care isi propune sa creasca accelerat).
Acestora platforma le va aduce valoare prin serviciile de mentorat si interactiunile in timp real cu experti. In plus, utilizatorii platformei au beneficiul ca toate informatiile sa fie monitorizate intr-un singur loc.
Principalele probleme cu care se confrunta antreprenorii romani sunt lipsa de planificare a afacerii, gestionarea defectuoasa a lichiditatii si a echipei si lipsa de educatie antreprenoriala.
Solutiile noastre sunt sprijinul oferit pentru implementarea planului de business, acces la servicii de business intelligence, resurse de invatare, mentori si experti.
Prin platforma Republica IMM democratizam antreprenorialul si il scoatem din bula. Astfel redefinim cultura de business si mentalitatea de antreprenoriat din Romania”, potrivit lui Claudiu Vrinceanu, Head of Growth&Community Republica IMM.
Citeste si:
Statul nu mai sustine nemunca, dar ofera 2.250 de lei lunar angajatorilor care incadreaza beneficiari de ajutor social
Echipa din spatele proiectului isi propune ca prin acesta sa elibereze 1.000 de antreprenori romani din toata tara si din toate domeniile de activitate de probleme financiare, managementul operational si grijile afacerii din viitor.
Intr-un interval de 1 an si 6 luni de utilizare a platformei, fondatorii Republicii IMM isi propun sa intre in contact cu 100.000 de antreprenori si oameni din companiile romanesti la intalniri si evenimente online si offline. Scopul este ca dintre acestia cel putin 1% sa devina "cetateni" ai Republicii IMM.
"Ne propunem sa dezvoltam o comunitate deschisa, in care sunt bineveniti antreprenori de toate tipurile, indiferent de stadiul in care se afla ideea sau business-ul lor.
Cei care se afla la inceput de drum vor gasi inspiratie si informatii relevante pentru a-si construi un model de afacere viabil in timp ce aceia care au inceput deja de ceva timp afacerea, vor putea sa optimizeze procesele interne si sa creasca valoarea adaugata in piata. Cat despre antreprenorii care sunt in zona de crestere, acesti vor putea controla afacerea fara sa fie implicati in zona operationala, crescand in acelasi timp cota de piata si profitabilitatea", a declarat Onetiu.
Succesul initiativei este dat de masura in care reteta de succes dezvoltata pentru antreprenori este demonstrabila si replicabila.
Republica IMM va garanta pentru cetatenii sai: initiatorii proiectului isi asuma ca dupa un an de activitate sa publice un raport tip SEIA (Social and Economic Impact Assessment) pentru mediul antreprenorial din Romania.
Citeste si;
De ce un antreprenor ar trebui sa fie un slujitor?
Acesta va include date privind taxele platite de cetatenii Republicii, informatii statistice privind cresterea cifrei de afaceri si reducerea pierderilor pe care le au business-urile acestora, precum si despre numarul de angajati.
Sursa foto: pexels.com