CV-ul reprezinta una dintre cele mai importante parti din procesul de recrutare si angajare, acesta fiind documentul care iti poate asigura participarea la un interviu. Atunci cand iti redactezi CV-ul, trebuie sa stii sa te pui in valoare si sa scoti in evidenta tocmai acele informatii care iti pot oferi un avantaj in fata celorlalti angajati. Angajatorul nu are foarte mult timp de pierdut, asa ca asigura-te ca oferi informatia cat mai succint posibil!
Uite cinci greseli pe care sa nu le faci atunci cand iti redactezi CV-ul pentru un loc de munca pe care ti-l doresti!
Pentru angajator nu sunt relevante decat datele tale de contact, in aceasta categorie fiind incluse orasul si tara in care locuieste, numarul de telefon, adresa de e-mail si, in anumite cazuri, profilul de pe LinkedIn. Starea civila, numarul de copii, adresa exacta la care locuiesti si alte asemenea date nu sunt necesare intr-un CV. Mai mult decat atat, in mod normal, nici macar varsta sau nationalitatea nu ar trebui sa fie relevante pentru angajator.
In cazul in care aplici pentru locuri de munca intr-o alta tara sau intr-un alt oras fata de cel in care locuiesti in momentul de fata, specialistii platformei undelucram.ro recomanda mentionarea locatiei in care aplici. De asemenea, mentioneaza daca esti dispus la relocare, fara a avea o locatie exacta in minte. O mentiune suplimentara este necesara si in cazul in care iti doresti exclusiv un job remote.
Sunt dese cazurile in care in CV apar scrise locurile de munca avute si studiile urmate in ordine cronologica. De fapt, acestea trebuie trecute in ordine inversa din punct de vedere cronologic, incepand cu cele mai recente. Totodata, ai grija sa detaliezi mai mult rolurile pe care le-ai avut la joburile recente, nimeni nu este interesat de pozitia pe care ai avut-o in urma cu 15 sau 20 de ani intr-o organizatie oarecare.
In mod ideal, lungimea unui CV nu ar trebui sa depaseasca doua, maxim trei pagini. Incearca sa fii succint si sa nu prezinti de mai multe ori acelasi lucru sub diverse forme. Spre exemplu, daca ai avut joburi similare timp de 10 sau 15 ani, nu este necesar sa repeti responsabilitatile pe care le-ai avut la fiecare loc de munca in parte.
Acorda atentiei formatului in care alegi sa iti redactezi CV-ul. Este important ca cele mai relevante informatii din CV sa fie plasate in prima jumatate a primei pagini. Evita sa iti scrii competentele abia in partea finala a CV-ului, acestea sunt informatii extrem de importante pentru un angajator. Daca vorbesti mai multe limbi straine, asigura-te ca strecori aceasta informatie undeva pe prima pagina.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!