Primii pasi pe care ii faci atunci cand iti deschizi o afacere nu sunt deloc usori, drumul antreprenoriatului fiind in cele mai multe dintre cazuri presarat cu o sumedenie de provocari si de situatii dificile la care nici nu te-ai gandit. Sigur, este usor sa visezi la succesul pe care il va avea afacerea pe care urmeaza sa o pui pe picioare, insa nu ar fi deloc rau sa ai grija la cateva mici detalii inainte de a porni la drum!
Tot mai multi tineri sunt atrasi de ideea antreprenoriatului in ziua de astazi, insa lumea afacerilor nu este potrivita chiar pentru oricine. Este de preferat sa te gandesti de la bun inceput daca esti in stare si daca iti place sa conduci o afacere pentru ca mai mult ca sigur nu iti doresti sa pornesti pe acest drum si sa iti dai seama dupa putin timp ca nu este chiar ceea ce iti doresti!
Gandeste-te inca de la bun inceput care este motivul pentru care vrei sa pornesti pe acest drum. Este vorba doar despre mai multa independenta si despre ideea de a deveni propriul tau sef sau este vorba despre transformea in realitate a unor idei pe care le ai de multa vreme? Urmeaza sa faci ceva ce iti place sau doar vrei pur si simplu sa pornesti o afacere ca sa castigi bani? Punerea pe picioare a unei afaceri si dezvoltarea ei nu este o misiune usoara, asa ca ar fi bine sa stii ce iti doresti cu adevarat inainte de a incepe!
Nu este obligatoriu sa fii un expert in domeniul in care urmeaza sa iti deschizi o afacere, insa te-ar ajuta extrem de mult daca ai stii cu ce se mananca lucrurile pe care urmeaza sa le faci in cadrul afacerii tale! De asemenea, este important sa cunosti piata in care iti vei desfasura activitatea si publicul tinta pe care il va avea afacerea ta. Tine cont si de faptul ca uneori s-ar putea sa fie nevoie sa fii “omul bun la toate”, in special daca nu vei avea prea multi angajati inca de la bun inceput!
Nu va fi deloc usor sa fii la carma afacerii tale, pentru un bun management urmand sa ai nevoie de cateva abilitati extrem de importante. Ia in cacul faptul ca in primele etape ale afacerii va trebui sa faci aproape totul de unul singur, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de cunostinte in mai multe domenii, incepand de la vanzari si pana la resurse umane si de la marketing si pana la contabilitate. Abilitatile de comunicare se vor dovedi, de asemenea, extrem de importante pentru dezvoltarea afacerii tale!
Atunci cand pornesti o afacere trebuie sa fii pregatit sa te confrunti cu perioade lungi de munca intensa, asa ca intreaba-te daca esti dispus sa iti sacrifici viata personala pentru a avea o afacere de succes! Atunci cand ai propria ta afacere mai mereu se gaseste ceva de facut, ceea ce inseamna ca nu de putine ori te vei regasi in situatia de a alege intre familie si firma.
Ultimele NOUTATI
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!