Ultimul an si jumatate s-a dovedit a fi extrem de important din punct de vedere al stabilitatii locului de munca si al stabilitatii financiare, toti cei aflati in campul muncii dorindu-si fara doar si poate sa nu ramana fara job tocmai intr-o perioada atat de tulbure. Lucrurile si-au mai revenit intre timp, iar odata cu reintrarea in normal asteptarile multor angajati s-au schimbat. Bineinteles, nu putini sunt cei care isi doresc sa faca un pas in fata in cariera sau sa aiba venituri ceva mai mari.
Potrivit unei analize realizate de platforma eJobs, cei mai multi angajati isi schimba locul de munca tocmai din dorinta de a castiga un salariu mai mare. In cazul in care aceasta este si dorinta ta, primul pas pe care trebuie sa il faci este acela de a negocia cu angajatorul tau actual. Pentru mai multe sanse de reusita intr-o astfel de negociere ar fi de preferat sa eviti cateva greseli majore care iti pot anula sansele de a primi o marire de salariu.
Este perfect normal sa iti doresti un salariu mai mare, insa mai intai de toate ar trebui sa ai o idee legata de nivelul salariilor din domeniul tau de activitate. In plus, trebuie sa stii care este nivelul salariilor din orasul tau, veniturile angajatilor din orasele mai mici fiind cu mult diferite fata de cele ale celor care lucreaza in Bucuresti sau Cluj-Napoca, spre exemplu. Nu in cele din urma, informeaza-te cu privire la nivelul salariilor oferite pe piata muncii pentru pozitia ta.
Asa cum spuneam si mai devreme, nu este nimic gresit in a iti dori un salariu mai mare. Pentru a avea mai multe sanse in a il obtine insa, este de preferat sa il ceri la momentul potrivit. Astfel, informeaza-te cu privire la performantele financiare pe care le inregistreaza compania pentru care lucrezi. In cazul in care lucrurile nu stau prea bine din acest punct de vedere, cel mai bine ar fi sa amani discutiile referitoare la acest subiect!
Dorinta ta de a castiga un salariu mai mare ar trebui sa aiba la baza performantele pe care le ai la locul de munca. Astfel evita sub orice forma sa incepi o negociere cu angajatorul tau printr-o abordare pe modelul “Imi dau demisia daca nu mi se mareste salariul”. O astfel de amenintare la adresa angajatorului nu va transmite decat neincredere, sefii tai urmand sa inteleaga cel mai probabil ca oricum vei pleca din companie de indata ce vei primi un salariu mai mare la o companie rivala.
Multi angajati ezita sa negocieze cu adevarat salariul cu angajatorii lor, cei mai multi din teama de a nu cere prea mult sau de a nu se pune rau cu superiorii. De cele mai multe ori insa, negocierea salariului este privita in mod favorabil de angajatori, aceasta practica transmitandu-le ca daca poti negocia in interesul propriu poti negocia la fel de bine si in interesul companiei.
Citeste si: 4 reguli de succes in afaceri, furate de la gigantii de pe Wall Street
Ultimele NOUTATI
Sfatul unui consultant financiar: cand luati un credit, puneti raul inainte. Veti putea sustine rata peste 15 ani daca va imbolnaviti?
Ce isi doresc angajatii romani de la cariera, dupa 45 de ani. Date surprizatoare de pe piata muncii
Harta antreprenoriatului romanesc: cum s-au dezvoltat firmele noastre in ultimii 15 ani?
Partenerii nostri
Desfiintarea unor locuri de munca. Procedura si documentatie, explicate de specialisti
Cadouri in bani sau tichete CADOU cu ocazia Craciunului - PROCEDURA
Facilitati fiscale reglementate de O.U.G. nr. 107/2024 (anulare accesorii si debite principale)
Untold SRL, amendata cu 15.000 EURO pentru nerespectarea GDPR: ce au descoperit autoritatile
Desfiintarea locului de munca: ce probleme pot aparea. MODEL decizie concediere
Top 15 greseli in Telemunca pentru care angajatorii pot fi amendati: studii de caz