Sute de e-mail-uri necitite care asteapta un raspuns, un to-do-list cu o multime de sarcini de lucru, o serie intreaga de sedinte care trebuie sa participi. Toate fac parte din viata de zi cu zi a multor angajati in ziua de astazi. Un studiu McKinsey din 2012 arata la acea vreme ca un angajat isi petrece 28% din ziua de lucru doar citind si raspunzand la e-mail-urile pe care le primeste.
Si tu te simti probabil extrem de ocupat la birou, insa poate ca nu stiai ca exista cateva obiceiuri care te saboteaza. Uite trei obiceiuri nocive de care ar fi bine sa scapi cat mai curand posibil!
Potrivit studiilor de peste Ocean, multi angajati au ajuns sa creada ca rolul lor este mai important datorita faptului ca se simt mereu ocupati. Astfel, s-a ajuns in punctul in care statutul unei persoane este corelat cu cat de ocupata sau de libera este aceasta. Sa fii mereu ocupat nu inseamna ca ai neaparat o functie sau un rol important. In cazul in care si tu ai o astfel de mentalitate, incearca sa renunti cat mai rapid la aceasta idee!
Creierul uman are o aversiune notorie fata de ambiguitate, multe persoane ajungand sa foloseasca munca ca pe o modalitate de a evita incertitudinea. Incertitudinea, in special cea de la locul de munca, se poate dovedi extrem de nociva pe termen de lung, aducand stres si anxietate. Astfel, in unele cazuri, pentru a evita incertitudinile de orice fel, oamenii ajung sa prefere sa fie ocupati chiar si atunci cand nu doresc sa fac asta.
Nu sunt deloc putini cei care ajung in situatia de a incerca sa uite problemele de acasa ingropandu-se efectiv in problemele de la munca. Astfel, munca ajunge sa fie un anestezic. Ajungi in situatia de a lucra peste program si de a accepta noi si noi sarcini de lucru doar pentru ca nu vrei sa ajungi acasa si sa te confrunti cu toate problemele pe care le ai pe plan personal. Aceasta solutie nu este insa deloc utila pe termen lung, ba chiar din contra.
Daca recunosti un astfel de scenariu si te regasesti in el, este important sa constientizezi problema si sa faci tot ce tine de tine pentru a elimina acel obicei. Pe termen lung nu va face nimic altceva in afara de a te tine ocupat si de a te face sa te simti din ce in ce mai obosit.
Citeste si: Concedieri in masa in Big Tech: s-a dus vremea in care aici erau joburi de vis
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si