In orice organizatie, productivitatea este un indicator important al succesului. Atunci cand angajatii au performante mai bune, este probabil ca intreaga companie sa fie mai productiva. Cu toate acestea, nu depinde doar de angajati sa dea randament maxim. Ei au nevoie de manageri care sa ii ghideze si sa ii ajute. Iata trei metode prin care managerii de succes ii pot ajuta pe angajati sa aiba performante mai bune in fiecare zi.
Angajatii au performante mai bune atunci cand sunt bine directionati si instruiti in mod adecvat. Atunci cand managerii ofera explicatii clare cu privire la fisele de post ale angajatilor lor, acestia vor avea incredere sa lucreze corect. Daca acestia inteleg ce au de facut, exista mai putine sanse de erori. Un manager de succes se asigura intotdeauna ca transmite salariatilor in mod clar planurile, obiectivele si instructiunile pentru o anumita sarcina. In calitate de lider, trebuie sa intelegi ca esti responsabil pentru transmiterea informatiilor corecte si pentru a te asigura ca angajatii tai au inteles fiecare detaliu al lucrarii.
Marea majoritate a angajatilor nu sunt motivati doar de castigurile banesti. Multi angajati apreciaza si apreciaza, de asemenea, faptul ca fac parte din procesul decizional. Managementul participativ este una dintre cele mai eficiente modalitati de a implica angajatii si de a incuraja performantele ridicate. Atunci cand implici managerii intermediari si alti subordonati in planificarea, implementarea si luarea deciziilor, poti intelege mai bine perspectivele lor. Uneori, exista unele probleme pe care subordonatii le inteleg mai bine decat conducerea.
Una dintre cele mai recente tendinte de imbunatatire a mediului de lucru este utilizarea spatiilor de coworking. Spatiile de coworking sunt zone comune oferite cu diverse facilitati, cum ar fi sali de intalnire private, birouri de unde se poate conversa liber cu ceilalti, sali de relaxare, etc. Salariatii se pot aduna aici intr-un spatiu de lucru neutru. Acest mediu informal ii ajuta pe angajati sa lucreze independent sau impreuna cu altii, in functie de preferintele lor. Spatiile de coworking ii pot ajuta pe angajati sa devina mai productivi si le ofera posibilitatea de a interactiona cu alti colegi.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si