3 gesturi pe care sa nu le faci niciodata la un interviu de angajare: te taie din prima de pe lista
interviu de angajarerecrutare
Sigur ai fost macar o data in fata unui angajator, chemat fiind la interviu, si ai auzit la final sintagma "va sunam noi", fara sa mai fi primit vreodata vreo veste de la respectiva firma. Ei bine, ca sa eviti astfel de situatii, trebuie sa stii cum trebuie sa te comporti, pentru a-ti creste la maximum sansele de a fi recrutat.
Iata ce sa nu faci niciodata la un interviu de angajare, indiferent de domeniul de activitate si de postul pentru care concurezi:
Cum sa iei din prima un interviu de angajare in 2024
1. Nu te imbraca oricum
Este important ca la
interviul de angajare sa te imbraci in functie de cultura companiei si de tipul de job pentru care aplici. Imbracamintea nepotrivita poate sugera lipsa de respect fata de interviu si fata de companie. Ca sfat universal valabil, evita hainele prea multate/decoltate ca femeie si adopta un stil simplu, curat si elegant sau casual ca barbat, adaptat respectivului domeniu.
Cu cat postul pentru care concurezi e mai inalt, de exemplu, de manager, cu atat tinuta trebuie sa aiba note mai elegante si rafinate, insa nu ca si cum ai merge la un bal, nu trebuie sa fie nimic extravagant.
2. Nu minti si nu incerca sa pari mai pregatit decat esti
Fii sincer cu privire la experienta si abilitatile tale. Falsificarea sau exagerarea calificarilor poate duce la probleme grave in viitor si la discreditarea ta profesionala.
Chiar daca te-ar avantaja o experienta mai ampla, fii deschis si spune ca esti dispus sa inveti, decat sa afirmi ca deja stii anumite lucruri sau ca deja le-ai pus in practica. Vei fi mai apreciat!
3. Nu te arata lipsit de entuziasm, opteaza pentru o atitudine pozitiva, interesata de job si de dezvoltare
Poate ca principalul motiv pentru care te afli acolo e faptul ca ai nevoie de un salariu pentru a putea trai, insa nu e recomandabil sa arati asta angajatorului tau. Trebuie sa arati si, de altfel, sa si fii interesat de munca ta, de evolutie, de a pune umarul la dezvoltarea ta si a companiei datorita careia, pana la urma, o duci si tu bine.
Arata interes si entuziasm pentru rolul si pentru companie. Lipsa de entuziasm poate sugera ca nu esti cu adevarat interesat de job sau ca nu esti motivat sa te implici in activitatile companiei.
Foto: unsplash.com