Ne regasim din nou intr-o perioada in care mai toti economistii dezbat daca va urma sau nu o recesiune in viitorul apropiat, multi specialisti fiind chiar de parere ca singura intrebare pe care trebuie sa ne-o punem face referire la cat de grava va fi aceasta. In acest context, nu este de mirare ca multi angajati traiesc constant cu teama de a nu fi concediati sau de a nu isi mai putea gasi un nou loc de munca. Peste Ocean, 78% dintre americani sunt ingrijorati de faptul ca isi vor pierde locul de munca in timpul unei potentiale recesiuni viitoare.
Nimeni nu este imun atunci cand vine vorba despre pierderea unui loc de munca, intr-adevar, insa specialistii in resurse umane aduc in discutie trei abilitati principale care pot ajuta angajatii sa ramana competitivi pe o piata atat de volatila precum este cea a muncii in ziua de astazi!
Fiecare perioada de recesiune economica vine la pachet cu o serie intreaga de particularitati. Spre exemplu, in timpul Marii Recesiuni din 2009, unele persoane care si-au pierdut locurile de munca din domeniul tehnologiei sau al finantelor s-au orientat rapid catre alte industrii, incepand de la cea a comertului cu amanuntul si pana la zona HoReCa. Criza sanitara provocata de pandemia de coronavirus a aratat insa diferit, mult mai multe domenii fiind afectate simultan.
Flexibilitatea devine astfel o abilitate cheie pentru orice angajat in timpul unei perioade de criza. Specialistii in resurse umane ii sfatuiesc astfel de cei care se afla in cautarea unui nou job sa isi evidentieze in CV-urile lor abilitatile de flexibilitate, acestea aratandu-le managerilor ca au in fata niste persoane care pot opera in perioade de incertitudine.
In timpul perioadelor de recesiune apar o serie intreaga de provocari - totul se schimba din mers in timpul crizelor, companiile cautand in mod special oameni care pot identifica rapid problemele, care pot gasi solutii si care pot contribui la punerea in aplicare a unei noi strategii. Specialistii in resurse umane sustin ca importanta acestei abilitati a putut fi observata chiar in timpul pandemiei de coronavirus, atunci cand multe companii cautau oameni care sa fie in stare sa conduca echipe de lucru spre atingerea unui obiectiv.
Indiferent de industria despre care vorbim, abilitatea de a comunica clar si eficient la locul de munca se va dovedi intotdeauna o abilitate universala care va fi la mare cautare. Stapanirea artei comunicarii ii poate ajuta intotdeauna pe candidati sa iasa in evidenta atunci cand sunt in cautarea unui loc de munca. Chiar daca vorbim despre angajati care stau mai toata ziua in fata unui calculator, abilitatile de comunicare vor juca mereu un rol important.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si