Top 5 materiale de constructii folosite la orice proiect

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 5 materiale de constructii folosite la orice proiect
Top 5 materiale de constructii folosite la orice proiect
de Redactia Manager la 23 Dec. 2022
Urmareste-ne pe Google News
constructiimateriale de constructii

In industria constructiilor si mai ales in industria constructiilor civile se utilizeaza o varietate de materiale constructii pentru diferite aspecte ale unei asemenea proiect. Arhitectii se consulta cu inginerii constructori cu privire la capacitatile portante ale materialelor cu care proiecteaza, iar cele mai comune materiale constructii sunt betonul, otelul, lemnul, zidaria ti piatra. Fiecare are rezistenta, greutate ti durabilitate diferita, ceea ce il face potrivit pentru diverse utilizari. Exista standarde nationale ti metode de testare care reglementeaza utilizarea materialelor in industria constructiilor, astfel incat acestea sa poata fi invocate pentru asigurarea integritatii structurii constructiei. Arhitectii aleg, de asemenea, materiale in functie de cost ti estetica.


Materialele de constructie sunt clasificate in materiale naturale, precum piatra si lemnul, si materiale constructii artificiale, adica produse de om, precum betonul, zidaria si otelul. Dar ambele categorii trebuie sa fie pregatite sau tratate inainte de a fi utilizate in diferite proiecte. Fiecare material are propriile puncte forte si puncte slabe care ar trebui luate in considerare. in cele mai multe cazuri, inginerii si arhitectii utilizeaza o combinatie a acestor materiale in proiectele lor pentru a echilibra costurile, estetica, integritatea structurala si durata de viata a constructiei.
 

In continuare vom intra in detalii despre care sunt acele puncte forte si puncte slabe a celor mai folosite materiale constructii, astfel incat sa va puteti asuma un rol activ in evaluarea lor:
 
    1. Lemnul
Poate cel mai vechi material de constructii, folosit de mii de ani este lemnul si are proprietati care il fac ideal si in zilele noastre in pofida secolelor de progrese tehnologice si a inventarii multor materiale sintetice. Lemnul este inca o alegere populara pentru proiectele de constructie, ce vine din accesibilitatea sa relativa, usor ca greutate si usor de prelucrat. Actioneaza ca un izolator, pastrand aerul cald in interior si aerul rece afara. Pentru utilizarea in constructii, piesele de lemn sunt proiectate si taiate in dimensiuni standard, astfel incat masuratorile lor sa poata fi luate in considerare cu precizie in planurile de constructie, fiind cunoscuta sub numele de cherestea dimensionala. Lemnul de dimensiuni mai mari este de obicei denumit lemn sau grinzi si este adesea folosit pentru a construi cadrele structurilor mari, cum ar fi podurile si cladirile cu mai multe etaje. Unele specii de arbori sunt mai bune pentru unele domenii si pentru utilizare in anumite climate, mai mult decat altele. Inginerii constructori si arhitectii pot determina ce tip de lemn este ideal pentru un proiect de constructie.
 
    2. Otelul
Otelul este un aliaj metalic de fier si carbon si, adesea, alt material de aliere in compozitia sa pentru a-l face mai puternic si mai rezistent decat fierul. Otelul este un material popular pentru constructii, deoarece este puternic, fara a fi extrem de greu. Acest lucru il face materialul ideal pentru cladiri mari, cu mai multe etaje si instalatii de productie si industriale. Spre deosebire de lemn, otelul poate rezista la umiditate si nu este susceptibil la termite si foc. De asemenea, va dura mult mai mult decat lemnul. Otelul poate gazdui modele largi, deschise, mentinand in acelasi timp integritatea structurala a cladirii, spre deosebire de zidarie. De asemenea, este maleabil, oferind designerilor libertatea de a explora mai multe forme de constructie neconventionale. Cu toate ca este durabil si mai rezistent decat lemnul este un material mai scump. Otelul are raporturi de inalta rezistenta la greutate si rezistenta la dimensiune. Inginerii constructori pot alege cele mai rentabile dimensiuni de utilizat intr-o casa pentru a sustine sarcina reala a cladirii. Otelul poate fi susceptibil la coroziune daca este instalat sau intretinut necorespunzator.


    3. Betonul
Betonul este combinatia de ciment, agregate cu nisip sau piatra si apa. Acest amestec este turnat In forme, care apoi se usuca si se Intareste, formand orice, de la pereti la grinzi de sustinere pana la trotuare. Betonul este atat durabil, cat si puternic, ceea ce Il face o optiune excelenta pentru fundatiile structurii caselor. Se poate ocupa de greutatea structurii de mai sus si poate, de asemenea, sa se ridice la solul umed care Il Inconjoara. Betonul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a construi structuri Intregi. Este un finisaj cu intretinere redusa, care dureaza mult timp. Pentru un plus de rezistenta, betonul poate fi armat cu bare de otel. In plus, cladirile din beton sunt eficiente din punct de vedere energetic, capabile sa transfere pasiv caldura absorbita In timpul zilei si sa o elibereze pe timp de noapte In timp ce este mai rece. Chiar daca este mai scump In comparatie cu lemnul si metalul, beneficiile sale Il pot face o optiune atractiva. Durabilitatea si eficienta energetica a betonului pot costa mai putin pe termen lung pentru operare si intretinere.
 
    4. Piatra
Piatra este cel mai durabil material de constructii disponibil si cele mai vechi cladiri din lume care Inca mai stau In picioare sunt din piatra. Piatra are multe avantaje, desi inginerii si arhitectii trebuie sa ia In considerare unele aspecte mai speciale atunci cand proiecteaza o cladire la care folosesc piatra. Zidurile din piatra bruta au fost folosite de mii de ani. Diferite tipuri de mortar au fost folosite ulterior pentru a le tine impreuna. Fiind atat de densa, lucrul cu piatra poate fi dificil, datorita greutatii sale si a dificultatii de manevrare. Piatra nu este un izolator eficient, deoarece se incalzeste greu. Diferite tipuri de piatra au diferite intrebuintari. De exemplu, ardezia este rezistenta la foc. Granitul este una dintre cele mai dure pietre si unul dintre cele mai durabile produse disponibile, iar in istorie incasii au folosit calcar sau granit pentru a construi cladiri foarte rezistente.
 
    5. Zidarie
In timp ce structurile de beton sunt ca o singura structura, zidaria utilizeaza mai multe unitati mai mici fixate impreuna pentru a face o structura. Materialele comune de zidarie includ caramizi de lut, blocuri de beton, piatra si multe altele. De la piramide la temple grecesti, structurile de zidarie sunt printre cele mai vechi cladiri supravietuitoare din lume, zidaria ramanand si azi un material de constructie popular. Capabila sa suporte greutatea mari, zidaria este un material portant care poate fi Intarita cu grinzi de otel sau beton, pentru sprijin suplimentar. Zidaria ofera solutii de constructie intr-o varietate de materiale, culori, dimensiuni si forme, oferind mai mult control creativ pentru proiectarea structurii constructiei. Zidaria ofera o mare protectie Impotriva incendiilor si poate rezista conditiilor umede si daunatorilor. La fel ca betonul, zidaria poate fi destul de eficienta pentru incalzirea si racirea cladirii, deoarece caramizile sau blocurile mentin o cantitate echitabila de caldura in timpul iernii si vor ramane mai reci in timpul verii.
 
Absolut toate aceste materiale se gasesc la magazinul de materiale constructii Unimat Sibiu.

Ultimele NOUTATI

Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro
Economie

Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro

today21 Dec. 2024
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Analize

Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?

today20 Dec. 2024
Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine
Life Style

Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine

today20 Dec. 2024
Reteta zilei

Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus

today20 Dec. 2024
Cele mai originale cadouri de Craciun pe care toata lumea le va iubi
Life Style

Cele mai originale cadouri de Craciun pe care toata lumea le va iubi

today20 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Economie

De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori

today20 Dec. 2024
Cat de darnici sunt patronii romani cu angajatii, in prag de Sarbatori? Tichete, bonuri de masa, petreceri si cadouri. Unele firme nu se uita la bani
Companii

Cat de darnici sunt patronii romani cu angajatii, in prag de Sarbatori? Tichete, bonuri de masa, petreceri si cadouri. Unele firme nu se uita la bani

today20 Dec. 2024
ANAF-ul a stabilit o NOUA TAXA pentru romani. Cine e pe lista neagra si cat are de dat la stat?
Financiar-Bancar

ANAF-ul a stabilit o NOUA TAXA pentru romani. Cine e pe lista neagra si cat are de dat la stat?

today20 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine
Life Style

Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine

today20 Dec. 2024
Reteta zilei

Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus

today20 Dec. 2024
Cele mai originale cadouri de Craciun pe care toata lumea le va iubi
Life Style

Cele mai originale cadouri de Craciun pe care toata lumea le va iubi

today20 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Economie

De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori

today20 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x