Vata minerala pentru termoizolatie este varianta ideala pentru fatade intrucat aceasta este mai densa și rezista mai bine in timp, la lovituri si socuri. Iata ce trebuie sa stii pentru realizarea unei termoizolatii corecte a fatadei!
Iata care sunt parametrii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi produsele potrivite pentru acest proiect de termoizolatie:
Coeficientul de conductivitate termica (lambda) - acesta indica gradul de termoizolatie asigurat de produsul respectiv. Trebuie sa optezi pentru un coeficient cat mai mic in acest caz, intrucat valorile reduse certifica capacitatea vatei bazaltice de a izola mai bine.
In cazul proiectelor pentru fatade, este recomandat sa optati pentru vata minerala cu coeficient cuprins intre 0.034 si 0.038. Chiar si cea mai mica diferenta conteaza in acest caz, intrucat va afecta confortul termic al locuintelor.
Grosimea stratului de vata - Este recomandat sa optezi pentru produsele de grosime superioara intrucat acestea asigura o mai buna calitate a termoizolatiei fatadei.
Coeficientul de rezistenta termica (R) - Acesta indica capacitatea materialului ales de a izola termic o anumita suprafata. Cu cat acest coeficient este mai mare, cu atat vata minerala bazaltica aleasa va asigura o mai buna izolatie termica a fatadei.
Sursa foto: https://mathaus.ro/p/vata-bazaltica-usoara-isover-pl-u-50-caserata-alu-1000x600/000000000010602120
Dibluri care au cui metalic - Vata minerala bazaltica necesara pentru izolatia fatadei trebuie sa fie fixata cu astfel de dibluri, datorita densitatii sale sporite. Aceasta nu ar putea fi sustinuta de diblurile care au cui de plastic. In plus, este important sa acorzi atentie calitatii, lungimii si densitatii de dibluri utilizate in functie de suprafata izolata, pentru a fixa bine vata.
Materialul de izolatie a fatadelor va fi supus umezelii si vantului puternic. Din acest motiv, acesta trebuie sa fie fixat cu dibluri lungi, cu densitate sporita, pentru a evita riscul desprinderii de pe fatada.
Adezivul potrivit - In cazul termoizolatiei realizate cu vata minerala bazaltica, trebuie sa optezi pentru adeziv de foarte buna calitate, potrivit acestui material. Acesta va fi aplicat sub placile de vata, pentru a asigura fixarea acestora de tencuiala si deasupra lor, pentru a ingloba plasa de armare.
Sursa foto: https://mathaus.ro/p/ct180-adeziv-pt-vata-minerala-25-kg/000000000010702091
Plasa de armare - Aceasta are rolul de a arma intreaga suprafata pe care urmeaza sa o izolezi. Astfel, este recomandat sa optezi pentru un produs de cea mai buna calitate, de 160g/mp.
Alte accesorii utile: coltarele cu plasa, profilele aplicate la imbinarile dintre vata si tamplarie, profilele coltar cu picurator si cele de incepere termosistem, montate in zona soclului.
Acum ca ai descoperit cat de avantajoasa este vata minerala bazaltica pentru termoizolatii si cum poate fi utilizata aceasta, poti da startul proiectului de izolatie termica a fatadei casei tale.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212