Proprietarii obisnuiesc sa ignore importanta unui contract ca la carte si exista multe situatii in care chiriasii se lovesc de probleme fara rezolvare. Atunci cand simti ca este timpul sa ai o casa doar a ta, pe care poti sa o decorezi si sa o modifici dupa bunul plac, ia in considerare achizitionarea unui apartament. Iata semnele care iti vor da de gandit:
Economiile sunt importante pentru a putea incepe procesul de cumparare a unei locuinte. Indiferent daca iti doresti un apartament sau o casa, vei avea nevoie de o suma considerabila pentru a rezerva locuinta si pentru avans. In momentul in care banii incep sa se adune in depozitul dedicat economiilor, va trebuie sa decizi ce se afla pe lista ta de prioritati. Daca viata in chirie nu mai e pe placul tau si iti doresti sa locuiesti singur sau cu persoana iubita, banii pot fi folositi in acest scop. Chiar daca faci un imprumut la banca, trebuie sa te gandesti la cheltuielile pe care le vei avea odata ce decizi sa incepi amenajarea. De la finisaje la decoratiuni, toate acestea iti pot lasa o gaura in buget daca nu esti bine pregatit. Asadar, daca ai pus deoparte o suma care iti permite sa faci toate acestea, fa primul pas spre o noua viata.
Multi dintre cei care locuiesc in chirie au un spirit calator si nu sunt dispusi sa se stabileasca intr-un oras anume prea curand. Insa, atunci cand ai o idee clara despre cum vrei sa arate urmatorii ani, viata in chirie incepe sa iti puna tot mai multe limite. Cand ai un job stabil si un salariu multumitor va fi mai usor sa faci pasul mare spre achizitionarea unui apartament. De asemenea, daca te-ai mutat de curand cu locul de munca si ai primit un post foarte bun, schimbarea poate reprezenta si cel mai bun prilej pentru o adevarata schimbare majora. Nu trebuie sa te stabilesti in orasul in care locuiesti de-o viata pentru a face trecerea de la chirie la locuinta ta, insa nu face alegeri de care nu esti sigur. Nu vei putea anticipa ce se va intampla peste 15-20 de ani, dar incearca sa analizezi la rece situatia financiara si profesionala inainte de a decide sa cumperi.
Viata in chirie nu-ti permite sa faci modificari majore in ceea ce priveste spatiul pe care il ai la dispozitie. De asemenea, daca nu locuiesti singur va trebui mereu sa faci compromisuri si sa accepti micile tabieturi ale celeilalte persoane cu care imparti casa. Insa, atunci cand detii apartamentul in care locuiesti, ramane la latitudinea ta sa faci orice schimbare de care ai nevoie. Acest pas iti ofera, in sfarsit, sansa de a amenaja dupa gusturile si preferintele tale. Casa ta, regulile tale. Proprietarii obisnuiesc sa stabileasca reguli stricte in ceea ce priveste modificarile pe care le pot face chiriasii, iar atunci cand ai control absolut asupra mediului in care locuiesti, te vei bucura de o stare de spirit mai buna.
Cheltuielile pe care le au familiile care locuiesc in chirie pot fi mai mari decat ale celor care detin locuinta. Este normal ca atunci cand urmeaza sa ai copii sa-ti doresti sa le oferi un spatiu numai al vostru, de care puteti sa va bucurati fara grija zilei de maine. Atunci cand iei o astfel de decizie impreuna cu persoana iubita, trebuie sa analizezi bugetul pe care il aveti impreuna si ce implica achizitionarea unui apartament sau a unei case. Chiar si atunci cand rata lunara a unui credit ajunge la aceeasi suma precum chiria lunara, avantajele unui spatiu propriu sunt nepretuite.
Ia in serios semnele care indica o schimbare necesara pe care trebuie sa o faci cat mai repede. Economiseste din timp si bucura-te de libertatea pe care o castigi atunci cand iti cumperi o locuinta numai pentru tine sau pentru viitoarea ta familie.
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
Situatii financiare: Cine poate semna bilantul contabil?
A aparut Calendarul Contabilului Vesel 2025! Contine 12 caricaturi ce garanteaza hohote de ras!
Cum stabilim durata de amortizare pentru un mijloc fix second-hand
Te-ar putea interesa si