Nerespectarea orelor de liniste la bloc iti poate aduce amenzi considerabile de pana la cateva mii de lei, legea fiind foarte clara in aceasta privinta. Mai exact, orele de odihna, respectiv orele de liniste, sunt prevazute in Legea nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
Potrivit legislatiei, orele de liniste la bloc in 2022 sunt cele cuprinse in intervalele orare 22.00 - 08.00 si 13.00 - 14.00. Potrivit Legii pe care tocmai am pomenit-o, “tulburarea linistii locatarilor de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora este interzisa” . Legea mai prevede si faptul ca zgomotele puternice si galagia nu sunt admise deloc in comunitatile de locuinte, indiferent de ora despre care vorbim.
Pe langa aceste intervale orare stabilite prin lege, Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari a unui bloc poate stabili si alte ore de liniste, in functie de cerintele celor care locuiesc permanant in acel imobil. Programul stabilit astfel trebuie afisat la vedere, pentru a putea fi luat la cunostinta de toti locatarii blocului.
Amenzile pentru cei care nu respecta aceste ore de liniste in bloc se pot dovedi a fi substantiale, cei care fac galagie putandu-se alege cu amenzi care pot ajunge pana la 1.500 de lei. Mai mult decat atat, persoanele care vor tulbura in mod repetat linistea publica si isi vor deranja vecinii in mod constant in orele de liniste se pot alege cu amenzi si mai mari, care pot ajunge pana la 6.000 de lei. In plus, aceste persoane ar putea ajunge chiar sa presteze munca in folosul comunitatii.
Pentru zgomotele puternice si larma in blocurile de locuinte, chiar si in afara orelor reglementate in mod special, amenda este cuprinsa intre 200 si 1.000 de lei. Organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor este sanctionata cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 3.000 de lei.
Ultimele NOUTATI
Cati bani castiga in medie un roman? Raspunsul o sa va surprinda!
Ghid ESET: Managementul eficient al angajatilor in contextul securitatii digitale - de la angajare la offboarding
Analiza EY Romania. Razboiul fiscal-tarifar intre SUA si restul lumii – unde e Romania?
Rezervele internationale ale Romaniei, in scadere - pot aparea probleme in capacitatea tarii de a mentine economia in echilibru si de a pastra increderea investitorilor
Dosar greu de evaziune in Ilfov! ANAF a descoperit cinci depozite nedeclarate si o diferenta de stoc de peste un milion de lei in urma unui control antifrauda
Statul se imprumuta cu doua maini de la populatie. Lanseaza o noua emisiune de titluri de stat, cu dobanzi istorice
Partenerii nostri
NOU in REGES Online. Concediile medicale trebuie inregistrate in 3 zile de la primire
[Amenzi REGES] Sanctiunile ce pot fi aplicate angajatorilor
Cadouri in bani acordate salariatilor de Paste - reglementari cheie si prevederi legale
MF va putea solicita oficial puncte de vedere consultative de la CCF pentru proiectele fiscale
Tichete culturale: In ce conditii se pot acorda si cum se impoziteaza
Obligativitatea e-Factura catre persoanele fizice: 4 aspecte cheie de retinut
Zile libere de Paste 2025: Cand incepe minivacanta pentru angajati
Soferi la 17 ani? DA, cu o conditie. Noua directiva europeana schimba regulile pe sosele!
Locator si locatar - Sfaturi pentru semnarea unui contract de inchiriere
Te-ar putea interesa si
Analiza EY Romania. Razboiul fiscal-tarifar intre SUA si restul lumii – unde e Romania?
Rezervele internationale ale Romaniei, in scadere - pot aparea probleme in capacitatea tarii de a mentine economia in echilibru si de a pastra increderea investitorilor