Planta BANILOR: ce floare trebuie sa ai in casa si unde o asezi, ca sa ai mereu BANI si PROSPERITATE in familie
planta banilorsuccesbaniprosperitate
Te intrebi vreodata cum reusesc unii oameni sa prospere, sa o duca din ce in ce mai bine si sa aiba parte numai de oportunitati si castig? Ei bine, desigur ca atingerea unor astfel de teluri se realizeaza printr-un cumul de factori. Vorbim despre munca, efort, rabdare, poate ingeniozitate sau alte calitati, insa trebuie sa recunoastem ca si "sansa" joaca un rol cheie in succesul in viata. Insa cum ajungem sa avem parte de sansa si ce putem face noi, personal, ca sa ajutam astrele sa se alinieze in favoarea noastra? E mai simplu decat crezi ...
Exista o planta, numita "planta milionarilor" sau "planta banilor", despre care multi oameni prosperi financiar, la nivel global, spun ca nu le lipseste din casa si are efecte benefice asupra finantelor lor personale.
Denumirea sa stiintifica este Plectranthus verticillatus si face parte din familia Lamiaceae, fiind un gen compus din aproximativ 350 de specii diferite.
Aceasta planta este originara din Africa, in special din sud-estul tarii; numele sau deriva din cuvintele grecesti "plektron", care se traduce prin pinten si "anthos", care inseamna floare. Ca referinta, in anumite tari, se numeste in mod obisnuit "planta dolarului".
Exista o traditie veche legata de aceasta planta si, in mod impresionant, regasim aceste credinte in mai multe regiuni ale lumii. Aceasta traditie spune ca planta are particularitatea de a putea atrage norocul si averea in familii, atata timp cat locuitorii casei au grija de ea si o ingrijesc corespunzator.
Pentru a spori norocul la bani, se spune ca ar trebui ingropat, in ghiveci, la radacina plantei, un banut. Astfel, energiile pozitive asupra finantelor casei se vor inmulti semnificativ.
De asemenea, se spune ca maximizezi energiile si sporul la bani daca asezi planta intr-un colt al casei!
Cum se ingrijeste planta banilor?
Planta este mica, ideala pentru interior, in conditiile in care inaltimea sa nu depaseste 30 de centimetri. Datorita caracteristicilor sale de crestere, e o planta care e ideal sa fie asezata sus, in ghivece suspendate, intr-un loc al camerei cat mai inalt.
Plectranthus verticillatus este in general rezistent la temperaturi ridicate, insa ar fi ideal ca planta sa fie ferita de lumina solara directa, de preferat ar fi bine sa fie asezata la umbra, in locuri cu umiditate, dar totusi caldute. De mentionat, deci, ca trebuie gasit un echilibru, o temperatura si o umiditate adecvate, deoarece frigul sau umiditatea excesiva nu-i fac deloc bine. Ca idee, daca este expusa la o temperatura sub 10 grade Celsius este posibil ca planta sa moara, motiv pentru care iarna trebuie bagata in casa, daca ai asezat-o undeva pe o terasa deschisa sau in curte.
Vara, planta se uda de trei ori pe saptamana, in timp ce iarna e suficient o data la sase-sapte zile.
Referindu-ne la afectiuni ale plantei, bolile fungice reprezinta cel mai mare pericol, plantei crescandu-i riscul acestor boli pe fondul umiditatii extreme.