Fiecare casa beneficiaza de energie electrica, furnizarea acesteia fiind realizata printr-un contract foarte bine pus la punct.
Marea problema a energiei electrice obtinute de la un furnizor autorizat este costul. Din pacate, pretul energiei este din ce in ce mai mare, ceea ce poate genera o multime de neplaceri, mai ales in conditiile in care numarul consumatorilor creste.
Una dintre solutiile pentru a scapa de costurile mari ale energiei electrice este productia acesteia in regim propriu.
Cu ajutorul unor panouri solare sau cu ajutorul unor instalatii eoliene, oricine poate sa capteze energia de la soare sau de la vant si sa o transforme in energie electrica. Este adevarat ca echipamentele sunt scumpe, insa in ultimii ani au aparut tot felul de programe guvernamentale prin care se obtin reduceri considerabile.
Investitia mare de la inceput, puterea limitata si faptul ca productivitatea panourilor depinde de starea vremii pot fi trecute pe lista cu dezavantaje. Totusi, pe termen lung o astfel de solutie este cat se poate de atractiva si poate sa genereze economii substantiale.
Daca vrei sa iti produci singur energie electrica, primul pas pe care il faci este sa achizitionezi panourile solare. Desi exista si alternative (eoliene sau hidrocentrale), panourile sunt cea mai eleganta optiune.
Costul panourilor este ridicat, insa poti apela la o firma autorizata care sa te ajute sa obtii finantare de la guvern.
Chiar si fara finantare insa, investitia este una pe care o vei recupera in timp. Panourile trebuie sa fie instalate de catre o firma autorizata, in asa fel incat racordarea la reteaua electrica sa fie cat se poate de sigura.
Dupa instalare, ceea ce ai de facut este sa semnezi un contract de vanzare-cumparare cu furnizorul de energie electrica si sa ii vinzi surprusul pe care il produci.
1. Odata ce ai devenit proconsumator, furnizorul cu care ai semnat contract are obligatia de a achizitiona energia pe care o produci;
2. Pentru vanzarea energiei nu este nevoie de inregistrarea activitatii comerciale;
3. Consumul de energie poate fi regularizat, in asa fel incat atunci cand consumi energie de la retea sa nu platesti pentru ea, in cazul in care ai vandut aceeasi cantitate de energie.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si