Fiecare casa beneficiaza de energie electrica, furnizarea acesteia fiind realizata printr-un contract foarte bine pus la punct.
Marea problema a energiei electrice obtinute de la un furnizor autorizat este costul. Din pacate, pretul energiei este din ce in ce mai mare, ceea ce poate genera o multime de neplaceri, mai ales in conditiile in care numarul consumatorilor creste.
Una dintre solutiile pentru a scapa de costurile mari ale energiei electrice este productia acesteia in regim propriu.
Cu ajutorul unor panouri solare sau cu ajutorul unor instalatii eoliene, oricine poate sa capteze energia de la soare sau de la vant si sa o transforme in energie electrica. Este adevarat ca echipamentele sunt scumpe, insa in ultimii ani au aparut tot felul de programe guvernamentale prin care se obtin reduceri considerabile.
Investitia mare de la inceput, puterea limitata si faptul ca productivitatea panourilor depinde de starea vremii pot fi trecute pe lista cu dezavantaje. Totusi, pe termen lung o astfel de solutie este cat se poate de atractiva si poate sa genereze economii substantiale.
Daca vrei sa iti produci singur energie electrica, primul pas pe care il faci este sa achizitionezi panourile solare. Desi exista si alternative (eoliene sau hidrocentrale), panourile sunt cea mai eleganta optiune.
Costul panourilor este ridicat, insa poti apela la o firma autorizata care sa te ajute sa obtii finantare de la guvern.
Chiar si fara finantare insa, investitia este una pe care o vei recupera in timp. Panourile trebuie sa fie instalate de catre o firma autorizata, in asa fel incat racordarea la reteaua electrica sa fie cat se poate de sigura.
Dupa instalare, ceea ce ai de facut este sa semnezi un contract de vanzare-cumparare cu furnizorul de energie electrica si sa ii vinzi surprusul pe care il produci.
1. Odata ce ai devenit proconsumator, furnizorul cu care ai semnat contract are obligatia de a achizitiona energia pe care o produci;
2. Pentru vanzarea energiei nu este nevoie de inregistrarea activitatii comerciale;
3. Consumul de energie poate fi regularizat, in asa fel incat atunci cand consumi energie de la retea sa nu platesti pentru ea, in cazul in care ai vandut aceeasi cantitate de energie.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!