Despre izolarea termica a cladirilor stim ca este benefica pentru o mai mare economisire a energiei, insa aceasta practica ar urma sa devina o prioritate pentru romani, in contextul razboiului de peste granita. O recomandare in acest sens a venit recent chiar de la Valentin Lazea, economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, care a declarat ca gazul s-ar putea transforma intr-o arma de razboi.
Valentin Lazea s-a declarat ingrijorator de situatia de peste granita, sustinand ca nu este deloc exclus ca razboiul inceput de Rusia sa se prelungeasca dincolo de sfarsitul acestui an. In acest context, economistul sef al BNR a adus in discutie posibilitatea ca gazul sa fie folosit ca arma in acest conflict. In aceste conditii, reprezentantul Bancii Nationale crede ca izolarea termica a cladirilor ar trebui sa devina in scurt timp o prioritate zero pentru toti romanii. Ba mai mult decat atat, Lazea ii indeamna pe romani sa nu mai astepte “sa vina statul sau primaria sa le faca acest lucru”, ci sa preia initiativa in aceasta directie.
Declaratiile lui Valentin Lazea nu s-au oprit insa aici, economistul sef al BNR continuand prin a mai spune ca “oricine are pusi 5.000 de euro deoparte ar trebui sa faca acest lucru, iar cine nu are acesti bani economisiti ar putea apela la banci”. In viziunea lui Lazea, bancile ar trebui sa faca un efort special in aceasta toamna pentru a promova acest tip de creditare pentru izolarea termica a cladirilor. Totodata, reprezentantul BNR a mai subliniat ca in afara de aceasta izolare termica a cladirilor “nu exista o alta forma de crestere a eficientei energetice”.
Izolatia termica are proprietatea de a reduce transferul termic dintre doua medii cu temperaturi diferite. Din cauza diferentelor de temperatura dintre interior si exterior, multi inregistreaza pierderi importante de caldura la nivelul peretilor de inchidere. Tocmai din acest motiv este atat de importanta izolarea termica a unei cladiri, sistemul de izolatie termica reducand acest transfer si oferind un confort termic la interior atat pe perioada verii, cat si in timpul iernii.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si