Gradina ta se poate transforma intr-un astfel de loc daca amenajarea se face in functie de cateva criterii.
Mai jos iti oferim cinci idei de amenajare pentru gradina casei tale, idei prin care aceasta se poate transforma intr-un loc mai primitor atat pentru tine, cat si pentru prieteni si familie!
Gradina va fi, cel mai probabil, locul in care iti vei petrece cele mai multe seri calduroase de vara si nu numai. Prin urmare, amenajarea unui loc intim este un prim criteriu de care trebuie sa tii cont. Gradina poate fi amenajata la umbra unui copac sau in preajma unui gard viu si iti va da impresia ca te aflii in natura. Un asemenea loc nu trebuie sa fie aglomerat, asa ca uneori o masuta simpla si cateva scaune confortabile pot fi de ajuns.
Infatisarea gardurilor care imprejmuiesc gradina este un aspect pe care trebuie sa il iei in seama atunci cand iti amenajezi curtea. Pentru un aspect unitar si placut, poti apela la o plasa de gard prin care sa delimitezi spatiul curtii casei tale. O asemenea plasa de gard este o retea formata prin impletirea firelor de sarma zincata moale si acoperita cu un strat de PVC. Pe langa avantajul aspectului vizual, o astfel de plasa de gard este garantata impotriva coroziunii pentru o perioada de 10 ani.
Prin culorile si miresmele lor, florile iti pot incanta privirea si simturile de fiecare data cand ajungi in gradina. Cu ajutorul acestora, poti crea niste aranjamente florale prin care sa iti personalizezi curtea. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa tii cont de dimensiunile florilor pe care vrei sa le plantezi. Spre exemplu, trebuie sa incepi cu plantarea in spate a celor mai inalte dintre ele, dupa care sa continui cu cele mai putin inalte si, in cele din urma, cu soiurile pitice.
Aranjamentele florale mai au avantajul de a putea ascunde unele probleme de ordin estetic ale gradinii, creand totodata si un decor incantator. Spre exemplu, poti masca cu ajutorul florilor golurile de sub foisoare sau de sub terasele din lemn. Pentru acest lucru, poti apela la niste flori perene sau chiar la arbusti ornamentali.
Sezonul ploios se pot dovedi destul de daunator pentru gradina, cantitatile mari de precipitatii cazute pot transforma gazonul intr-un teren pe care nu mai poti calca. In acest caz, aleile din pavele si dale de piatra te pot ajuta sa te deplasezi usor dintr-un loc in altul, in orice anotimp. Totodata, amenajarea unor poteci rustice poate contribui decisiv la aspectul final al gradinii! Amenajarea potecilor se poate face din nisip, pietris, placi de lemn sau piata naturala.
Constructia unei fantani este un truc decorativ la care apeleaza multi specialisti in peisagistica pentru a mari vizual perimetrul curtii. Cu ajutorul unui bazin pentru apa si printr-o pompa de apa cu valve, poti construi chiar singur o fantana in doar cateva ore!
Orice idee dintre cele de mai sus ai alege, iti poate personaliza gradina sau curtea casei, in functie de preferintele tale.
Ultimele NOUTATI
Declaratia Unica 2025. Ce trebuie sa completezi daca ai obtinut venituri din dobanzi la depozite bancare in 2024
Adevaratele valori ale Romaniei: Cine sunt liceenii care au facut istorie in SUA?
5 obiceiuri pe care orice persoana de succes le urmeaza pentru performanta maxima
Angajeaza inteligent: Cum sa pui intrebarile corecte la interviu pentru a evita surprizele neplacute
Partenerii nostri
Noua Platforma REGES: Tot ce trebuie sa stiti pentru a evita amenzile de pana la 20.000 Lei!
Control ITM. Ce documente pot fi solicitate? [LISTA COMPLETA]
Pensie facultativa. Contributia angajatorului vs contributia salariatului
Automatizarea contabilitatii primare: secretul reducerii costurilor si greselilor
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Rolul contractului de mentenanta. Cum functioneaza si de ce este important
Cum se face inregistrarea unei firme in Registrul Comertului
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Te-ar putea interesa si