Un bun detergent trebuie sa fie eficient in indepartarea petelor, chiar si la mici temperaturi, sa fie bland cu tesaturile, sa respecte culorile dar si mediul inconjurator.
Insa ce tip de detergent poate satisface toate aceste nevoi?
Intrebarile pe care ti le pui in fata rafturilor pline cu detergenti sunt intotdeauna aceleasi:
Este cel mai popular format de detergent; este eficient in indepartarea petelor (chiar si a celor mai dificile pete de grasime), protejeaza atat culorile cat si fibra tesaturilor.
Detergentul lichid se dizolva usor la orice temperatura. Acest lucru este important, deoarece cu cat detergentul se dizolva mai repede, cu atat puterea de curatare este mai mare si este mai putin probabil sa se acumuleze in masina de spalat, lasand reziduuri albe pe haine.
De asemenea, detergentul lichid este eficient pentru pre-tratarea petelor sau pentru spalarea manuala. Vrei sa cureti o pata dificila de pe o camasa inainte de a o arunca in masina de spalat? Poti aplica detergentul lichid direct pe pata, lasandu-l cateva minute pentru o curatare profunda.
In orice caz, este potrivit pentru:
Introdu detergentul lichid direct in cosul masinii de spalat sau in sertarul pentru detergenti. In functie de incarcatura sarcinii, foloseste capacul sau paharul gradat pentru masura perfecta.
Este usor mai ieftin decat detergentul lichid, iar ambalajul din carton este mai ecologic decat sticla din plastic. Este deosebit de eficient impotriva petelor si a murdariei, o singura doza fiind suficienta pentru o curatare profunda.
Adesea imbunatatit cu agenti de albire si cu proprietati anti-mirosuri, este potrivit pentru lenjerie sau prosoape albe care necesita spalarea la un program mai inalt.
Dozarea detergentului praf in mod corect este esentiala - a pune mai mult decat ai nevoie nu face rufele mai curate, ci lasa reziduuri pe tesaturi care pot provoca alergii.
Se dizolva usor la temperaturi ridicate. De aceea, nu este recomandat pentru rufe delicate si spalari la un program scurt - reziduurile de detergent se pot depune in masina de spalat si, fara o intretinere adecvata, o pot deteriora.
Poti introduce masura de detergent direct in cosul masinii de spalat, in mijlocul rufelor, sau in compartimentul pentru detergenti.
In comert il poti gasi in cutii de carton sau in pungi de plastic, de diferite dimensiuni.
Daca vrei sa economisesti, cumpara detergent praf la pachete avantajoase, ideal atat pentru spalarea automata cat si pentru spalarea manuala.
O alternativa a detergentului lichid este detergentul in capsule. Unul dintre cele mai recente pe piata, acest tip de detergent este concentrat intr-o capsula compacta, biodegradabila, solubila in apa, care se dizolva in timpul spalarii.
Detergentul tip capsula nu este recomandat pentru petele greu de curatat sau pentru tesaturile delicate.
Tine-le departe de umezeala, deoarece pelicula este foarte delicata si se pot sparge usor sau lipi intre ele. In plus, aspectul lor colorat, asemanator bomboanelor, poate fi o tentatie periculoasa pentru copii si animale. Depoziteaza-le in dulapuri mai inalte si nu la indemana lor.
Pentru a te asigura ca hainele tale preferate se pastreaza in stare buna cat mai mult este bine:
sa alegi programe cu temperaturi medii (30°- 40°), suficiente pentru a indeparta murdaria si a proteja tesaturile;
sa verifici eticheta articolului vestimentar, inainte de a folosi un detergent agresiv sau pe baza de clor;
sa eviti utilizarea altor aditivi in combinatie cu detergentul; in felul acesta nu vei avea nevoie de un detartraj specific, cu exceptia cazului in care apa este foarte dura.
Ultimele NOUTATI
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!