Iata cateva informatii fundamentale despre noile calorifere aluminiu, care sunt apreciate de majoritatea specialistilor!
Variante de calorifere: aluminiu, otel sau fonta?
Caldura produsa de o centrala termica – indiferent daca aceasta functioneaza pe baza de curent electric, gaze, lemne, peleti sau carbune – trebuie apoi disipata in locuinta cu ajutorul unor echipamente cu suprafata radianta mare, precum caloriferele sau incalzirea in pardoseala. Daca alegi cea dintai varianta, este nevoie sa cunosti caracteristicile materialelor din care sunt realizate diferitele tipuri de calorifere: aluminiu, otel sau fonta.
Echipamentele din aluminiu prezinta numeroase avantaje, care le explica popularitatea din ultimele decenii. Este vorba, de exemplu, despre faptul ca au greutate si dimensiuni reduse, ceea ce le face usor atat de transportat, cat si de montat. In plus, aceste dispozitive consuma putin, se incalzesc repede si ofera un randament termic ridicat pe metru liniar. Ele nu ruginesc si, daca sunt intretinute intr-un mod corespunzator, pot sa functioneze cu succes pe termen lung si foarte lung, chiar si pe durata a doua decenii. Pentru multi romani conteaza si aspectul placut, extrem de potrivit daca doresc sa isi decoreze locuintele intr-un stil modern, actual. In ceea ce priveste dezavantajele, acestea sunt putine la numar si se limiteaza la doua aspecte: rezistenta redusa la socuri, care le face sa se deformeze usor, si faptul ca se racesc la fel de repede precum se incalzesc.
O alta solutie posibila este reprezentata de caloriferele din otel, care de asemenea se remarca printr-un aspect placut, precum si prin faptul ca sunt usor de manevrat si de montat. In schimb insa, ele prezinta unele dezavantaje, precum faptul ca au nevoie de apa tratata, deoarece elementii din otel se pot infunda de la reziduurile din apa normala. Asta face ca durata lor de viata sa fie sensibil redusa, pentru o perioada de 5 pana la 10 ani.
La randul lor, caloriferele din fonta au fost folosite decenii de-a randul de majoritatea romanilor, ele existand inca in apartamentele nerenovate din blocurile vechi. Avantajele lor constau in durata indelungata de viata, precum si in performanta crescuta cu care reusesc sa retina caldura. Pe de alta parte, spre deosebire de avantajele aduse de calorifere din aluminiu, cele din fonta sunt grele si voluminoase, cu un aspect care nu este tocmai placut si greu se poate incadra intr-o locuinta mobilata si decorata modern. De altfel, au nevoie sa fie revopsite periodic, iar pretul este mai ridicat, comparativ cu cel al altor materiale.
La ce esti atent, cand cumperi calorifere din aluminiu?
Produsele de acest tip ofera cele mai multe avantaje si tocmai de aceea sunt preferate de majoritatea romanilor. Pentru ca ei sa faca o investitie cat mai buna, pentru care sa fie recunoscatori timp indelungat, e recomandat sa tina cont de mai multe caracteristici.
Cei mai importanti factori se refera la numarul peretilor exteriori, precum si la grosimea fiecarui perete al locuintei. Astfel, in functie de dimensiunile camerei, de grosimea si de felul peretilor (exteriori sau interiori) poti alege calorifere aluminiu potrivite pentru fiecare incapere.
In cazul baii, lucrurile sunt diferite, deoarece exista echipamente concepute special pentru aceasta incapere, cu caracteristici diferite de ale celorlalte camere din casa, dotate cu portprosop si cu un design potrivit pentru baie.
Inarmat cu aceste informatii, vei sti sa creezi confort pentru tine si cei dragi, alegand cele mai potrivite si mai performante echipamente!
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si