Cum sa creezi un birou acasa chiar si in cel mai mic apartament?
amenajare casascaunecadru pat
Vrei sa lucrezi de acasa, dar crezi ca nu vei gasi loc pentru amenajarea unui birou? Verifica sfaturile de design care iti vor permite sa separi un birou de acasa chiar si intr-un apartament foarte mic dintr-un bloc.
Biroul de acasa - ce trebuie sa stii?
Un birou de acasa poate fi o camera separata - totusi, cand este putin spatiu, esti nevoit sa organizezi biroul ca parte a unei alte incaperi. Aceasta sarcina nu este usoara, asa ca cel mai important lucru este un design bun al biroului. Printre cele mai populare optiuni se numara birourile „ascunse”, de exemplu sub scari, mobilierul incorporat sau un dulap. Aceasta solutie este de obicei aleasa de persoanele care vor folosi ocazional biroul de acasa. Daca intentionezi sa lucrezi de acasa foarte des, trebuie sa incluzi biroul in etapa de proiectare si amenajare a apartamentului. Datorita acestui lucru, vei evita cheltuielile inutile legate de transformarea spatiului. Si daca vrei sa pozitionezi biroul in dormitor, de exemplu, vei putea alege un
cadru pat potrivit, care va lasa suficient spatiu pentru restul pieselor de mobilier.
Unde sa planifici un birou intr-un apartament mic?
Este important sa alegi un loc pentru un birou de acasa - acesta ar trebui sa fie situat in coltul apartamentului, de preferinta langa fereastra. De asemenea, biroul ar trebui sa fie separat de restul incaperii si, pe cat posibil, de caile de comunicatie.
De asemenea, asigura-te ca ai acces la energie electrica - in absenta energiei electrice intr-un anumit loc, munca va fi foarte dificila daca utilizezi mai multe dispozitive (calculator, imprimanta, monitor). De asemenea, ai grija sa asiguri o iluminare adecvata. Merita sa ai grija de aceste aspecte inca de la inceputul amenajarii spatiului, deoarece costurile asociate cu mutarea prizelor sau instalarea unora noi sunt foarte mari.
Blaturi de masa multifunctionale - o modalitate de a avea un birou ascuns
Daca nu ai nevoie de un loc complet izolat fonic pentru a lucra, poti opta pentru mobilier multifunctional. Optiunea de extindere la functionalitatea de birou este acum oferita de, printre altele de insule de bucatarie reglabile pe inaltime la care poti folosi
scaune bucatarie confortabile sau module montate pe pereti si dulapuri. A doua solutie este foarte populara pentru ca nu costa mult, iar in cateva secunde poti ascunde sau desface blatul mesei pentru a putea lucra la el.
Daca ai nevoie de mult spatiu pentru a depozita documente sau echipamente de birou, alege modele de birouri care imbina si functionalitatea unui dulap. Daca spatiul permite, foloseste si suprafata peretelui si ataseaza acolo rafturi deschise.
Cum separi un birou de acasa in sufragerie, dormitor sau bucatarie?
Cea mai mare problema la amenajarea unui birou intr-un apartament mic este separarea acestuia de restul incaperii. Daca spatiul este mic, separarea clara a zonei de lucru poate fi daunatoare pentru intregul aranjament. Prin urmare, in loc de un perete despartitor, incearca sa separi acest loc cu ajutorul metodelor optice - de exemplu, printr-o culoare diferita a peretilor, utilizarea unui covor sau iluminare punctuala. Pentru a mari vizual nisa biroului, poti instala o oglinda in ea.
Daca iti pasa de intimitate, separa biroul de acasa si restul camerei cu un ecran glisant sau o perdea montata pe sinele de tavan. Producatorii de solutii multifunctionale propun si utilizarea peretilor despartitori mobili, datorita carora poti separa oricand biroul de sufragerie. Cu toate acestea, multe depind de aspectul camerei si nu va fi o solutie buna in fiecare apartament.