Este spatiul unde petreci timp cu familia, camera in care te relaxezi, dar si locul in care iti inviti prietenii atunci cand vin in vizita.
Cum il poti transforma astfel incat sa nu iti dai bugetul peste cap, dar sa se si observe o schimbare? Descopera in randurile de mai jos cele mai bune trucuri.
Altfel spus, incepe transformarea spatiului cu o curatenie generala si o selectie a lucrurilor pe care vrei cu adevarat sa le pastrezi. Probabil ca si tu, la fel ca noi toti, ai tendinta de a strange cat mai multe (obiecte, decoratiuni, carti, cutii, chiar si piese de mobilier), in ideea ca „nu se stie niciodata cand o sa imi foloseasca“.
Primul pas pentru a schimba designul acestei camere ar trebui sa fie eliberarea spatiului de toate lucrurile inutile adunate de-a lungul timpului, pe care e clar ca nu le vei utiliza vreodata. Odata ce finalizezi acest proces intensiv de adevarat „detox“, vei vedea ca livingul tau arata mult mai mare, mai aerisit si mai primitor.
Pe langa faptul ca un colt verde arata bine indiferent de spatiul in care este amenajat, natura chiar poate avea un efect psihologic asupra starii tale de spirit. Nu degeaba evadam cu totii in mijlocul ei ori de cate ori simtim nevoia sa ne reincarcam bateriile si sa ne linistim mintea.
Asa ca de ce sa nu aduci natura chiar la tine acasa, mai exact in living? Nici macar nu e complicat sa faci asta. Alege un spatiu pe care sa nu il folosesti (poate sa fie un raft, locul de langa biblioteca, un pervaz mai mare) si umple-l cu plante de apartament. Daca nu esti vreun as la gradinarit si la ingrijirea florilor, alege acele soiuri de care nu trebuie sa te ocupi prea mult (cum sunt suculentele, bonsaiul, bambusul sau dracaena). Sau mergi pe varianta unor flori si plante artificiale: in cazul acestora chiar vei sta fara griji!
Asta nu inseamna ca trebuie sa iti revopsesti peretii sau sa iei alta mobila, pentru ca incercam sa ramanem in sfera investitiilor pentru care nu trebuie sa iti dai chiar toti banii din portofel. Poti schimba culorile livingului tau si cu ajutorul unor textile si decoratiuni. Ideal ar fi sa nu folosesti toate culorile curcubeului, ci sa te rezumi la maximum doua sau trei care se potrivesc impreuna (de exemplu, rosu, alb si negru, mov si galben, combinatiile de pasteluri, galbenul si albastrul etc.).
Pentru a le integra in decorul spatiului, alege cateva noi fete de perna, paturi decorative sau covoare in nuantele respective. Completeaza si cu mici obiecte decorative (vaze, ghivece, rame pentru fotografie) si cateva tablouri (daca te pasioneaza arta, iti poti lua panza si acuarele pentru a incerca o lucrare handmade), pastrand linia cromatica aleasa.
Acestea fiind spuse, este timpul sa te pui pe treaba si sa pornesti in cautarea celor mai simpatice accesorii si obiecte pentru livingul tau. Spor la redecorat!
Sursa foto: Shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si