Cum amenajezi o bucatarie practica, intr-un SPATIU MIC: sfaturi utile
amenajare bucatarie micaamenajari interioarelocuinte romania
Desi sunt primii in clasamentul european al proprietarilor de case si apartamente, romanii stau in locuinte tot mai mici si tot mai scumpe. In mod evident, si una dintre cele mai importante incaperi dintr-o casa, bucataria, se apropie de dimensiunile unei cutii de chibrituri. Insa, spatiul mic poate fi o invitatie la creativitate.
Oricat de
mica ar fi o bucatarie, o poti amenaja pe principiul multum in parvum, adica mult in putin.
De aceea, trebuie sa fiti pregatiti sa faceti compromisuri, fara de care nu veti reusi sa integrati in spatiu o chiuveta cu o cuva generoasa, conform playtech.ro.
Daca nu aveti o bucatarie spatioasa, trebuie sa te rezumi la strictul necesar, renuntand la cat mai multe obiecte care au strict rol decorativ.
Daca gatiti mult, atunci blatul ar trebui sa fie piesa de rezistenta, iar daca aveti multe farfurii, cani, pahare, atunci acentul ar trebui pus pe cat mai multe dulapuri si corpuri suspendate.
Un alt lucru esential este felul in care pozitionati frigiderul, chiuveta, plita electrica si cuptorul si centrala termica.
De cele mai multe ori, ordinea ideala in care ar trebui sa fie asezate acestea este: frigider, chiuveta, aragaz/cuptor, pentru ca intri in bucatarie, scoti mancarea din frigider, o duci la chiuveta si, dupa aceea, in zona de gatit.
Unitatea spatiului intr-o bucatarie mica este asigurata de electrocasnicele incorporabile. In plus, acestea ajuta si la eliberarea spatiului de lucru.
Pentru un aspect mai placut si mai organizat, poti alege un frigider incorporabil si, daca nu-ti propui sa acoperi electrocasnicele cu o masca din acelasi material cu dulapurile, atunci ar fi bine sa alegi electrocasnice de aceeasi culoare.
Pentru a castiga spatiu, poti renunta la masa clasica, de 180×90 de centimetri, optand pentru o masa de tip bar, pe care o poti aseza in dreptul ferestrei, ca o continuare a blatului.