In aceasta perioada sunt multe apartamente noi de vanzare in Bucuresti, dar si in alte orase din tara, la preturi accesibile. Iata la ce ar trebui sa te uiti atunci cand vrei sa investeti intr-un apartament, in asa fel incat sa faci cea mai buna si sigura alegere.
Cauta locatia potrivita
Apartamentul pe care il vei cumpara si care se va transforma in caminul tau pentru o buna perioada de timp trebuie sa fie pozitionat strategic fata de anumite puncte care sunt de interes pentru tine. Atunci cand alegi un apartament, cauta ca acesta sa fie aproape de locul de munca, de scoala copiilor sau de casa parintilor sau a fratilor, ori poate vrei sa te muti intr-o zona in care sa fii aproape de prietenii tai. Altfel, odata ce ajungi sa petreci multe ore in trafic sau sa consumi bani pe benzina pentru a traversa orasul in fiecare zi, s-ar putea ca apartamentul care iti place la prima vedere sa nu fie chiar o alegere inspirata in final. Inainte sa cumperi un apartament, testeaza cat iti ia sa ajungi de acolo in locurile pe care le frecventezi in mod regulat.
Tine cont de bugetul pe care il ai la dispozitie
Pretul apartamentului este un criteriu foarte important care dicteaza in cele din urma alagerea. Daca ai gasit un apartament care iti place, insa pretul sau depaseste cu mult posibilitatile tale financiare, este cazul sa continui cautarile. Calculeaza cu atentie bugetul pe care il ai la dispozitie, mai ales atunci cand este cazul sa faci si un imprumut la banca. Ia in calcul ca pe langa rata lunara pe care o platesti la banca, mai sunt si alte cheltuieli, unele curente, altele neprevazute. Nu te indatora pe viata si nu iti cheltui toate veniturile lunare doar pentru a plati un credit. Cumpara un apartament pe masura posibilitatilor tale financiare de acum, indiferent de planurile de dezvoltare pe care le ai pentru viitor.
Alege cu grija etajul
Multe persoane aleg aparatamentul in functie de etajul la care acesta este situat, iar preferintele sunt impartite. In timp ce unii isi doresc sa vada panorama orasului de fiecare data cand privesc pe geam sau sa admire natura, atunci cand locuiesc langa un parc sau la marginea orasului strajuita de padure, altii prefera confortul pe care il ofera un apartament la etajele inferioare. Cand locuiesti la parter sau la etajele unu sau doi, este comod sa ajungi in casa, este ideal pentru copiii care nu sunt nevoiti sa urce cu liftul si o alegere buna pentru cei care nu au voie sa faca efort fizic sau au alte probleme de sanatate.
Cere detalii despre vecini
Atunci cand intri intr-o comunitate este foarte important sa te si potrivesti cu cei mai multi dintre cei care fac parte din ea. Cand ai gasit apartamentul visurilor tale, n-ar strica sa ceri si cateva detalii despre cei care locuiesc in zona. De exemplu, pentru o familie cu copii este important sa se mute intr-un loc unde exista vecini care au la randul lor copii, in acest fel cei mici vor putea socializa si lega prietenii. Pentru persoanele mai in varsta sau pentru cei care nu au copii, poate fi un criteriu esential sa se mute intr-o zona mai linistita, in care vecinii sunt tot din aceasta categorie, iar petrecerile si jocurile in fata blocului sunt excluse.
Intereseaza-te despre starea cladirii
Un alt detaliu important este starea cladirii in care urmeaza sa te muti, atunci cand apartamentul se afla intr-un bloc vechi sau care sunt materialele de constructii din care a fost construit blocul, in cazul apartamentelor situate in cladiri noi. De aceea, este foarte important sa intri in contact cu membri ai comunitatii care locuiesc in bloc pentru ca de la acestia vei afla care este starea actuala a cladirii, care le sunt nemultumirile sau ce apreciaza cel mai mult la locul in care traiesc.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si