Odata cu racirea vremii, incalzirea locuintelor devine principala grija a tuturor persoanelor care locuiesc la bloc sau la casa. Ei bine, cei din apartamente se confrunta cu problema blocului racordat la sistemul public de incalzire si fara centrala proprie. Intarzierea alimentarii caloriferelor cu caldura sau intreruperile nejustificate sunt doar cateva dintre dezavantajele acestui sistem. In astfel de momente este bine sa iei in considerare instalarea unei centrale termice proprii, in apartamentul tau. Iata avantajele de care te vei bucura pe tot parcursul iernii:
Centrala termica proprie iti ofera posibilitatea sa scapi de dependenta de sistemul public de gaze, care este, adeseori, sub nivelul nevoilor populatiei. Temperatura din casa ta pe timp de iarna influenteaza atat activitatile casnice de zi cu zi, cat mai ales nivelul de confort de care te bucuri acasa. Toamna si iarna sunt anotimpuri din ce in ce mai imprevizibile, care aduc temperaturi extreme cand te astepti mai putin. Asadar, cu ajutorul unei centrale termice instalate in locuinta ta, poti seta temperatura care vrei sa se pastreze in fiecare zi in locuinta si vei putea beneficia de aceasta fara intreruperi. Alege un termostat potrivit nevoilor tale si compatibil cu centrala pentru care optezi, pentru a avea mereu control asupra temperaturii din casa.
Se stie ca sistemul public de incalzire termica sufera adesea defectiuni a caror reparatie poate dura cateva saptamani. In cazul in care ai o centrala termica proprie instalata acasa, vei beneficia de procese mai rapide odata ce iei legatura cu personalul responsabil si avizat in astfel de defectiuni. Vei avea mai mult control asupra acestui proces din pozitia de utilizator casnic si, cu ajutorul instalatorilor, vei reduce semnificativ timpul de asteptare. Reparatiile pot fi supervizate chiar de tine, iar daca este nevoie de anumite piese pe care sa le achizitionezi, nu depinzi de fondurile asociatiei de proprietari sau de vecini. Centrala termica proprie este o alternativa mult mai confortabila, ale carei costuri de instalare se amortizeaza rapid.
O mare parte dintre familiile din Romania inca isi incalzesc locuintele cu ajutorul sobelor pe lemne. In 2019, un sondaj arata ca 43% dintre romani „se incalzesc iarna la soba cu lemne, carbune sau gaz natural”. Folosirea lemnelor pentru incalzirea pe timp de iarna presupune consumarea resurselor naturale in cantitati foarte mari, lucru care nu este deloc prietenos cu mediul, in special pe fondul defrisarilor masive si al taierilor ilegale de lemne care se petrec pe teritoriul tarii noastre. Asadar, o centrala termica pe gaz te va scuti de grija de a procura lemne in fiecare iarna si de depozitarea acestora. In orasele din Romania inca se depoziteaza lemne in zone amenajate fara autorizatie, care nu doar ca afecteaza imaginea strazilor si a cartierelor, dar aglomereaza spatiul. Aceste zone ar putea fi folosite pentru amenajarea unor parcuri sau a unor gradini comune, daca mai multi oameni ar opta pentru sisteme de incalzire pe gaz.
Ia in considerare instalarea unei centrale termice pe gaz, daca vrei sa te bucuri de iarna fara grija ca poti ramane fara caldura in orice moment.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Profesia platita cu 15.000 de lei in mana, in Romania. Facultatea nu e obligatorie!
Cele mai dificile intrebari intr-un interviu de angajare si cum sa raspunzi corect
Catastrofa milionarilor: Cum a sters Marea Criza din 1929 averile elitei si a schimbat lumea pentru totdeauna
Primele afaceri ale magnatului Elon Musk: putini stiu ca a pornit de la zero si s-a nascut intr-o familie obisnuita
Partenerii nostri
Concediul de ingrijitor suspenda contractul de munca? Specialistii explica
Ministrul Muncii: ne dorim o colaborare stransa intre angajatori, sistemul educational si ANOFM
Indemnizatie LUNARA de solidaritate pentru pensionarii cu handicap grav si handicap accentuat
Noi clarificari privind normele de aplicare ale Codului fiscal
Noutati privind Declaratia unica precompletata: masuri aprobate de Guvern
RO e-Transport: Sanctiuni suspendate pana in martie 2025 si schimbari la confiscarea bunurilor