De astfel, AbcControl atrage atentia asupra a tot ceea ce inseamna preventie cand vine vorba despre cosurile de fum. Atunci cand se apeleaza la un cosar doar in ultimul moment, cosurile neingrijite pot sa produca accidente grave, care se pot solda atat cu pierderi umane, cat si cu pierderi materiale.
Se mai practica meseria de cosar autorizat in Bucuresti?
Sigur ca se mai practica. In Bucuresti si in alte orase mari ale tarii mai exista inca si locuinte in care incalzirea este realizata pe lemne, carbuni etc. De ce este important sa se angajeze un cosar autorizat? In primul rand, pentru ca amatorismul nu exceleaza niciodata, indiferent de domeniul in discutie. Un cosar autorizat Bucuresti respecta toate procedurile standard pentru curatarea cosurilor de fum si pentru focarele aferente, astfel incat, intervenind profesionist, ofera siguranta manoperei.
In plus, cosarii autorizati cunosc modul in care functioneaza cosurile, indiferent de tipul acestora, astfel incat sa poata sa ofere consiliere in ceea ce priveste constructiile care deja exista. Mai mult, se ocupa de montarea unor cosuri noi de fum sau seminee, in conformitate cu regimul de inaltime specificat in toate standardele existente.
Cat de des trebuie sa fie curatat cosul de fum?
Foarte multe persoane interesate de astfel de servicii, atunci cand le cauta pun accent pe preturi coserit si nu pe ceea ce inseamna de fapt siguranta. Nu este o abordare recomandata! Practic, trebuie sa se intervina ori de cate ori este necesar, in functie de instalatia in care este folosit combustibilul si de tipul de combustibil utilizat.
Gradul de umiditate al combustibilului au roluri esentiale. De exemplu, cand se foloseste combustibil care nu scoate fum, cosul trebuie sa fie curatat o data pe an, insa in cazul lemnului sau a carbunilor, cosul trebuie sa fie curatat mai des, de doua ori pe an sau ori de cate ori este necesar.
De ce se infunda cosurile de fum?
Una dintre cauzele infundarii cosurilor de fum este reprezentata de improvizatii. De asemenea, se pot constata si vicii de constructie care sunt ascunse in burlane sau in alte zone. O alta cauza este reprezentata de montarea unui combustibil lemnos care are umiditate in exces. La toate acestea se mai adauga si faptul ca nu sunt intretinute corect cosurile de fum, ceea ce poate duce la aparitia altor probleme;
Cum se alege corect combustibilul pentru cosul de fum?
Alegerea combustibilului depinde si te tipul de instalatie existent in casa. Daca la anumite instalatii este recomandata folosirea combustibilului de un anumit tip, sunt si instalatii care permit sa fie alese mai multe tipuri. In general este recomandat lemnul atunci cand acesta poate fi utilizat. Acesta este un combustibil curat care genereaza caldura puternica si care este neutru in ceea ce priveste emisiile care rezulta in urma arderilor. De asemenea si carbunele este un combustibil foarte eficient.
In concluzie, cosurile de fum sa fie folosite corespunzator, utilizand combustibilul recomandat de producator pentru instalatia in cauza. De asemenea, se recomanda ca toate cosurile sa fie curatate periodic si sa nu fie tratata cu superficialitate aceasta sarcina, pentru siguranta cladirii si a persoanelor care locuiesc in ea.
Ultimele NOUTATI
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si