Interviu Dana Beattrix Rulea, manager general AMASS Integral Solution: Piata solutiilor alternative de incalzire, plus 20% in acest an
amassdana beattrix ruleaincalzire prin pardoseala
Piata solutiilor alternative de incalzire din Romania este evaluata in prezent la 7-8 milioane euro anual.
Consumatorii incep sa se orienteze tot mai mult catre solutii alternative de incalzire, pe fondul scumpirii gazelor naturale si a scaderii puterii de cumparare, a afirmat Dana Beattrix Rulea, manager general AMASS Integral Solution, importator sisteme economice de incalzire din Danemarca, intr-un interviu acordat Manager.ro.
1. La cat estimati valoarea pietei solutiilor de incalzire alternative pentru acest an si cum a evoluat fata de 2012?
Piata este in crestere cam cu 20% , oamenii impinsi de criza si scumpirea gazului se informeaza mult mai atent si invata cum sa aleaga un sistem de incalzire. Consultantii AMASS explica si informeaza clientii pe aceste criterii si ofera solutiile personalizate fiecarui client pentru ca el sa beneficieze de confort, consum si investitie mica. Putem sa avem o viata confortabila, trebuie insa sa ne informam.
2. Ce cifra de afaceri va avea AMASS in acest an si cum va evolua fata de 2012? Dar marja de profit? De ce?
Estimam o cifra de afaceri de 700.000 euro, crestere 20% fata de 2012. Am investit in ridicarea profesionala a oamenilor, in transmiterea informatiilor corecte si servicii de calitate in piata. De exemplu avem servicii gratuite pentru clientii AMASS de detectare pierderi de caldura cu camera cu termoviziune si suntem singura fima care asigura servicii complete de detectie a defectelor.
3. Ce solutii alternative de incalzire oferiti clientilor?
Ne-am specializat pe solutii economice de incalzire atat ca investitie cat si ca consum. Acestea sunt cele care beneficiaza in procesul de functionare in primul rand de inertie termica, la care se adauga o automatizare performanta. De aceea dupa studiul tuturor sistemelor de incalzire din piata am ales sistemele care din punct de vedere al investitiei si consumului sunt mai ieftine decat gazul: incalzirea electrica in pardoseala si un nou sistem in exclusivitate AMASS : radiatoare cu roca vulcanica (roca vulcanica este folosita la saune exact pe acelasi principiu).
4. Care este profilul clientului care prefera incalzirea prin pardoseala?
Toate persoanele care isi construiesc sau renoveaza o casa si care cauta sa se informeze pe solutii mai bune si mai ieftine decat gazul. In general persoane peste 30 de ani si familisti.
5. Care este valoarea medie a comenzii si ce este inclusa in ea?
Valoarea medie este 2000-3000 euro si include proiectare, materiale, montaj, transport, garantie 15 ani si service. Durata de viata a sistemelor de buna calitate (Danemarca e lider mondial) este cat a cladirii iar orice service se face local dupa ce se detecteaza local (arie de 10 cm) defectul cu un aparat cu ultrasunete.
AMASS detine aceasta tehnologie fiind singura companie romaneasca care detine solutia de mai sus.
6. Cu cat este mai eficienta incalzirea prin pardoseala fata de caloriferele clasice?
Studiile noastre de caz arata ca procentul este in crestere pentru ca pretul gazului care este un combustibil natural, epuizabil si importat este in crestere continua. Va propun sa vedeti un grafic cu cresterea unitatii de gaz fata de unitatea electrica in ultimii 15 ani.
7. Cat este investitia pentru 100 mp si in cat timp ar putea sa-si recupereze clientul banii, in comparatie cu caloriferele clasice?
Din primul moment clientul nu numai ca-si recupereaza banii, dar si economiseste pentru ca sistemele de incalzire AMASS sunt mai ieftine ca investitie decat centrala termica pe gaz cu radiatoare. Se adauga confort sporit si eliminarea spatiilor de depozitare cat si o siguranta mai mare (fara incendii, inundatii si explozii).
Sistemele AMASS sunt protejate de aparataj de protectie atat la scurtcircuit cat si la electrocutare. Investitia ar fi in jur de 1900 euro, consumul este in functie de pierderile de caldura ale incintei: putem spune insa ca exista eficienta energetica cu 25-30% din start, fapt ce a facut Franta in anii 60 sa aleaga la nivel national acest sistem.
Foto: AMASS.